Mercedes-AMG непрекъснато разширява своята програма за състезания за клиенти. През

...
Mercedes-AMG непрекъснато разширява своята програма за състезания за клиенти. През
Коментари Харесай

Новият GT2 разширява клиентската спортна програма на Mercedes-AMG

Mercedes-AMG непрестанно уголемява своята стратегия за надпревари за клиенти. През сезон 2023 година флотът от коли GT3 и GT4 от Афалтербах ще причисли и модел GT2 като най-мощното хомологирано спортно транспортно средство в дванадесетгодишната история на потребителската спортна стратегия.

Докато GT3 от ден на ден се ръководи от експерти, а GT4 е главно вратата към света на GT надпреварите, GT2 е ориентиран главно към целевата група водачи, които не се състезават всеки уикенд. С 520 кВт/707 к.с., новият член на фамилията на Customer Racing е над равнището на GT3 - както във връзка с конски сили, по този начин и във връзка с оптималната скорост.

Източникът на зареждане е AMG 4.0-литров, V8 битурбо мотор. Мощността се предава посредством подредена шестстепенна спортна кутия с модифицирани степени на предавките. Отвън всеки подробност е планиран за спортно показване - от необятната предница с огромните отвори за охлаждащ въздух до мускулестата задница. Карбоновият челен похлупак има огромен отвор за отработен въздух и по този начин наречените жалузи са интегрирани в карбоновите калници на предния мост, които също оказват въздействие върху аеродинамиката.

Изцяло новоразработеното, едностепенно и неведнъж регулируемо задно крило, което се държи от отличителна стойка вид „ гъша шия ", би трябвало да способства доста за прецизното ръководство. Както е всекидневно при колите AMG Customer Racing, разновидността GT2 също се характеризира с надеждна управляемост. Това значи, че даже неопитни водачи могат бързо да изградят убеденост зад кормилото му.

За оптимална отбрана на пасажерите, Mercedes-AMG GT2 употребява, наред с други неща, характерни за надпреварите системи за подкрепяне, като неведнъж пригодим тракшън надзор или най-новото потомство ABS за моторни спортове. Интериорът на автомобила е предпазен от стоманена клетка за сигурност, закрепена с болтове към алуминиевата пространствена рамка.

Карбонова клетка за сигурност при шофиране има шестточков защитен колан и персонализирана ергономична пяна за седалка. Предпазни мрежи, избавителен люк в покрива, карбонов защитен контейнер и мощна пожарогасителна система за моторни спортове допълват цялостното съоръжение за сигурност на Mercedes-AMG GT2.

Новото транспортно средство ще бъде в допълнение тествано през идващите седмици - в това число на спортни писти за идващия сезон на европейските серии GT2. В допълнение към разнообразни тестови надпревари са планувани и проби за устойчивост при спортни условия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР