Мераклиите да станат съдебни заседатели в районния съд във Враца

...
Мераклиите да станат съдебни заседатели в районния съд във Враца
Коментари Харесай

Търсят по дърво и камък 15 съдебни заседатели за районния съд във Враца

Мераклиите да станат правосъдни заседатели в районния съд във Враца се оказаха незадоволително, с цел да попълнят 40-те свободни места, научи организация BulNews. Това стана ясно по време на съвещанието на врачанския общински съвет.
Оказва се, че с общинския съвет е постъпило писмо от административния началник и ръководител на окръжния съд Веселка Иванова с искане за разкриване на процедура по запълване на листата със заседателите. При избрани от общото заседание на съдиите от Окръжен съд - Враца 40 броя правосъдни заседатели, показаният от общински съвет – Враца лист на претенденти за районния съд съдържал едвам 25 броя. Това постанова още веднъж да се открие процедура за попълване на листата.
Припомняме, че последният избор на правосъдни заседатели беше с продължен период, защото искащите да извършват публичната служба се броят на пръсти. Дори това обаче не предиздвикало фрапантно по-голям брой врачани да аплайват за позициите.
Според осведомени, тази година кандидатстването за правосъден заседател било много комплицирана задача. Изисквало се попълване на редица документи, а и всеки мераклия над избрана възраст, трябвало да мине щателна инспекция да не би да е бил уше на службите за държавна сигурност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР