Мераклиите да станат съдебни заседатели в районния и окръжния съд

...
Мераклиите да станат съдебни заседатели в районния и окръжния съд
Коментари Харесай

Глад за съдебни заседатели! Намериха едва 37 от 60 за съдилищата във Враца

Мераклиите да станат правосъдни заседатели в районния и окръжния съд във Враца се оказаха незадоволително, с цел да попълнят общо 60-те свободни места, научи организация BulNews. Това стана ясно по време на днешното съвещание на врачанския общински съвет, когато локалните сенатори трябваше да гласоподават назначението им.
Докладната бе импортирана от ръководителя на общинския съвет Румен Антов, който разясни, че свободните места за правосъдни заседатели в районния съд във Враца са били 40, а за окръжния – 20. След като изтече авансово оповестеният период за подаване на кандидатури станало ясно, че искащите да извършват публичната служба се броят на пръсти се наложи удължение на приема. Дори това обаче не предиздвикало фрапантно по-голям брой врачани да аплайват за позициите. В последна сметка подадени кандидатури станали едвам 37, които са утвърдени от магистратите и от съветниците.
Според осведомени, тази година кандидатстването за правосъден заседател било много комплицирана задача. Изисквало се попълване на редица документи, а и всеки мераклия над избрана възраст, трябвало да мине щателна инспекция да не би да е бил уше на службите за държавна сигурност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР