Ментетата струват всяка година 60 милиарда евро на 13 сектора

...
Ментетата струват всяка година 60 милиарда евро на 13 сектора
Коментари Харесай

Ментетата носят загуби от 60 млрд. евро годишно на европейската икономика

Ментетата костват всяка година 60 милиарда евро на 13 бранша от европейската стопанска система. Това сочи изследване на Службата на Европейски Съюз за интелектуална благосъстоятелност. То е оповестено през днешния ден, когато се отбелязва международният ден за битка с фалшификатите, предадоха Агенция Франс Прес и ДПА.

Изследването, направено измежду секторите, които са най-силно уязвими от фалшификатите, сочи, че директните годишни загуби доближават до 7,5 на 100 от продажбите.

Фалшификатите също така оказват напън и върху заетостта, тъй като фирмите създават по-малко като се има поради делът на техните продажби по отношение на разпространяването на фалшифицирани артикули, а затова и наемат по-малко хора. Според създателите на проучването поради ментетата са изгубени близо 435 000 работни места.

Във Франция, съгласно проучването, загубите са 5,8 на 100 от продажбите на засегнатите браншове или 6,8 милиарда $. В тази антикласация води Англия (9,2 милиарда евро загуби), следвана от Италия (8,6 милиарда) и Германия (8,3 милиарда евро).

Според проучването на Службата на Европейски Съюз за интелектуална благосъстоятелност ментетата костват близо 15 милиарда евро в Съединени американски щати под формата на невнесени налози и обществени осигуровки.

Изследваните 13 бранша са производството на козметични продукти; облекло; обувки и аксесоари; спортни стоки; играчки и игри; бижутерия и часовникарство; произвеждане на чанти; музикален звукозапис; произвеждане на спиртни питиета и вино; фармацевтични продукти; произвеждане на пестициди; на смартфони; акумулатори и автомобилни гуми.

В изследването на Службата на Европейски Съюз за интелектуална благосъстоятелност и Организацията за икономическо съдействие и развиване за 2016 година Хонконг, Китай, Обединените арабски емирства и Турция се посочени като главните източници на фалшифицирани артикули, разпространение в Европейски Съюз, посочи ДПА.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР