Ментета на стоки за 8 милиона лева бяха задържани в

...
Ментета на стоки за 8 милиона лева бяха задържани в
Коментари Харесай

Предпразнична акция: Задържаха ментета на стоки за 8 милиона лева

Ментета на артикули за 8 милиона лв. бяха арестувани в предпразнична интернационална акция на Европол, с присъединяване на българските служби. У нас антимафиотите, паралелно с специалисти от отдела по киберсигурност към ГДБОП, разрушават завод за произвеждане на артикули менте. Общо в огромната европейска акция са свалени 12 526 уеб страницата и са арестувани 127 365 подправени продукта на стойност близо 8 милиона лв..

Българският отдел за битка с киберпрестъпността и ГДБОП разруши незаконна мрежа, употребяваща сметки и уеб страници във Facebook за продажба на подправени облекла, имитиращи известни марки, подправени калъфи за телефони и всевъзможни артикули менте. При координираната от Европол акция антимафиотите правят редица претърсвания и откриват завод с шевни и релефни машини за произвеждане на подправени артикули. От противозаконната шивачница ГДБОП изземат неистинен стикери, етикети на известни търговски марки, подготвени за преправка небрандирани продукти. Общият брой на иззетите подправени артикули е 600 бройки на стойност над 70 хиляди лв.. При претърсването на цеха ченгетата откриват и нелегално притежавано огнестрелно оръжие. Има няколко арестувани.

В хода на интернационалната интервенцията са издадени 10 заповеди за обиск и са арестувани и упрекнати 14 лица в закононарушения против интелектуалната благосъстоятелност. При една съответна акция испанската полиция арестува четирима души и един човек е публично упрекнат в кралството. Според предварителните резултати от следствието основният обвинен в това следствие печели до 150 000 евро на месец и води разточителен живот в първокласна къща. Кара скъпи коли и се впуска в екстравагантни почивки по целия свят. Като част от интервенцията испанската полиция прекъсна 32 сървъра, хостващи противозаконното наличие, конфискува пари, документи и две първокласни транспортни средства.

" Успехът в огромната интервенция се дължи на положителната работа на проверяващите от 27 страни, които вземат участие в 13-ото издание на интервенцията " В нашите уеб сайтове ". Повтарящата се интервенция, която се поддържа от Евроджъст и Интерпол, е ориентирана към уеб страници, хостващи разнообразно нелегално наличие и предлагащи артикули менте под предлог, че са истински. Основните проблеми не престават да бъдат нарушаването на интелектуалната благосъстоятелност върху комерсиалните марки, както и върху наличието, което е предпазено с авторски права. Основните констатации от интервенцията, извършена от 1 май до 14 ноември, също демонстрират, че в рамките на Европейския съюз се сглобяват повече подправени артикули и че закононарушенията против интелектуалната благосъстоятелност са тясно преплетени със сериозната и проведена престъпност ", се споделя в известие на европейската организация за битка с престъпността, предава " България през днешния ден ".

Тези открития демонстрират още един път, че производството на подправени артикули от ден на ден се прави в границите на Европейския съюз. Освен това Европол акцентира възходящото припокриване на закононарушенията против интелектуалната благосъстоятелност с укриването на налози и прането на пари.

Участват 27 страни

В комплексната интервенция вземат участие България, Албания, Белгия, Бразилия, Колумбия, Хърватия, Чехия, Дания, Франция, Грузия, Гърция, Унгария, Ирландия, Италия, Косово, Литва, Малта, Молдова, Черна гора, Северна Македония, Португалия, Румъния, Словения, Испания, Швейцария, Обединеното кралство. Съединените щати също удариха едно рамо на европейската организация за битка с престъпността.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР