Ментата не само има приятен аромат, но и е много

...
Ментата не само има приятен аромат, но и е много
Коментари Харесай

10 причини да започнеш да пиеш чай от мента всеки ден

Ментата освен има прелестен мирис, само че и е доста потребна за здравето. Тя има успокояващи свойства, които работят освен на нервната система, само че и за разнообразни типове болки. В другите нации ментата интензивно участва в медицината. Ние също не се сме изключение и в идващите редове ще посочим 10 аргументи да започнете потреблението на чай от мента.

Облекчава главоболието

Чаят от мента оказва помощ при мощно главоболие, което може да бъде обвързвано с претоварване или стрес. Той има деяние върху кръвоносните съдове, като по този метод облекчава главоболието.

Намалява психическото напрежение

Ако се чувствате уплашени, то можете да изпиете една чаша чай от мента. Според изследване в Canadian Pharmaceutical Journal, ментовото масло работи позитивно на нервната система. Не инцидентно то участва в разнообразни успокоителни.

Облекчава запушени синуси

Чаят от мента може да помогне и в случай че сте настинали, като прочисти дихателните ви пътища. Не инцидентно, в разнообразни капки за нос има мента, постоянно в композиция с евкалипт. Ментата има и отхрачващо деяние

Помага за намаляване

Ментата подтиква храносмилането и метаболизма, като оказва помощ за отвеждането на непотребните субстанции от организма. Ускореният метаболизъм е едни от методите да свалите килограми. Пийте по 1-2 чаши чай от мента и ще видите резултата.

Подобрява съня

Тъй като ментата има успокояващо деяние върху нервната система, тя ще ви помогне да заспите по-бързо, както и да имате здравословен сън, даже да се събуждате постоянно през нощта. Чаша ментов чай преди лягане, работи ускоряващо на съня и оказва помощ да спите по-дълготрайно и непробудно.
Чай от мента – какви са изгодите и вредите от него?
Ментовият чай е в действителност доста апетитен. Не малко хора го избират пред кафето. Чаят е подобаващ за консумация както през лятото, по този начин...
Прочети повече
Помага при смутен и мъчителен корем

Полезната билка ще помогне потискането на киселините, както и ще облекчи спазмите. Ментата форсира придвижването по стените на стомаха и подкрепя стомашно-чревния тракт. Полезна е при разнообразни язви, както и хронични възпаления на стомаха.

Повишава имунитета

Антиоксидантите в ментата оказват помощ на имунната система да работи по-добре. Затова е значимо да пием по чаша ментов чай всеки ден, а също по този начин и по време на грипно заболяване. Ментата форсира процесите по възобновяване от респираторни болести.

Бори се с неприятния мирис
5 невероятни изгоди на ментата за кожата
Листата мента са основен съставен елемент, когато става въпрос за произвеждане на козметични артикули, предопределени за кожата, включващи измив...
Прочети повече
Ментата е един от най-хубавите способи да се справите с неприятния мирис. Тя е освежаваща, само че и антибактериална, като се бори с бактериите, които предизвикват неприятния мирис.

Понижава температурата

Ако имате висока температура, то можете да пиете чай от мента, с цел да я понижите. Това е потребен способ и за децата, защото ще ги успокои и по-лесно ще заспят.

Потиска гаденето и повръщането

Етеричното масло от мента има позитивно въздействие върху спазмите на гладката мускулатура на стомашния тракт. По този метод се понижават и спазмите и поривите за повръщане.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР