Мениджърският пост в Челси е едно от най-несигурните работни места

...
Мениджърският пост в Челси е едно от най-несигурните работни места
Коментари Харесай

Колко ще се задържи Лампард в гробницата за треньори на Роман Абрамович

Мениджърският пост в " Челси " е едно от най-несигурните работни места в модерния футбол. Причината за това е притежателят на клуба Роман Абрамович и неговият метод. За 16 години, откогато съветският олигарх ръководи в Западен Лондон, той не се тормози да уволнява треньори и да прави чести промени.

Последното доказателство е раздялата с Маурицио Сари, който изведе " Челси " до трофей в Лига Европа и трето място във Висшата лига, само че напусна в посока " Ювентус ". Като заместител на Сари идва Франк Лампард – легенда на " Челси ", само че в същото време още млад в специалността и със единствено един сезон като управител зад тила си.

Бившият халф водеше " Дарби каунти " в Чемпиъншип през предишния сезон, като беше и покрай промоция във Висшата лига. Въпреки това 24 победи в 57 мача убедиха Абрамович и " Челси " да се доверят на изпълнител №1 в историята на клуба.

Ще обърне ли обаче Лампард наклонността мениджърите на " Челси " да са най-рядко задържащите на поста си. От идването на Абрамович в Лондон той назначи 13 разнообразни души, като Жозе Моуриньо и Гуус Хидинк изкараха по два интервала. Сред огромните клубове " Челси " е тимът с най-кратък междинен престой на мениджърите си в последните 16 години. Средно един експерт остава на " Стамфорд бридж " едвам 437 дни. За съпоставяне в " Ливърпул " интервалът е приблизително 1021 дни.

В отбрана на Абрамович има и друга взаимозависимост, като тя е, че нито един управител не е прекарал четири цялостни години в " Челси " в ерата на Висшата лига (от 1992 година насам). Единствено Жозе Моуриньо, Клаудио Раниери и Глен Ходъл имат по три цялостни сезона.

За Лампард спечелването на трофей ще бъде от огромно значение, или най-малко това демонстрира статистиката. Клубът е спечелил 16 оценки за 16-те години откогато Абрамович е притежател. За този интервал също по този начин няма управител, който да е запазил поста си за повече от сезон, в случай че не е спечелил трофей.

Мисията (не)възможна

Задачата на Лампард, който е първият английски управител на отбора откогато Абрамович ръководи клуба, е доста усложнена и от наложеното трансферно ембарго. Сините няма да могат да картотекират нови играчи този иследващия трансферен прозорец. Решението на казуса за някогашния треньор на " Дарби каунти " лежи в многото млади футболисти, с които разполага тима.

Той към този момент съобщи, че за него Калъм Хъдзън-Одой ще има огромна значимост. Рубен Лофтъс-Чийк подписа нов контракт, който го задържа на " Стамфорд бридж " до 2024.

Клубът е прочут и с огромния брой на футболисти, които праща чартърен. Това също може да помогне на Лампард да излезе от сложната обстановка. Освен това, водачът на тима в последните години Еден Азар към този момент не е част от състава. Той мина в " Реал " (Мадрид), което безспорно ще остави известна празнота в тима.

Въпреки всички компликации и комплицираната обстановка статистиката е на страната на Лампард за идния му първи сезон. Само два пъти " Челси " не е завършвал в Топ 4 при първия сезон след треньорска промяна. Това се при идването на Гуус Хидинк, когато сините останаха десети и в сезона, когато отпред бяха поредно Андре Вияш-Боаш и Роберто Ди Матео – шесто място. Във всеки различен случай " Челси " е бил или първи или трети.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР