Мениджърите ценят незаменимите служители. Всички сме наясно с този факт,

...
Мениджърите ценят незаменимите служители. Всички сме наясно с този факт,
Коментари Харесай

7 начина да станем незаменими, без да се претоварваме

Мениджърите ценят незаменимите чиновници. Всички сме наясно с този факт, само че за множеството от нас, да се превърнеш незаместим чиновник, наподобява съвсем невероятно. То би означавало да влагаме извънредно огромна част от нашето време и сила в работата, а от това ще страда салдото сред професионалния и персоналния живот. Или най-малко по този начин си мислим. Не е невероятно да станеш незаместим в работата си, без да се претоварваш. Но  ще би трябвало да коригирате и усъвършенствате някои от вашите личностни черти, които въздействат на вашето показване.  Това са няколко съвета, които могат да ви оказват помощ да го извършите.

1. Кандидатствайте за вярната позиция

Намирането на подобаващата работна среда е от решаващо значение освен за салдото сред професионалния и персоналния живот, само че и за работата. За всеки би трябвало да е ясно, че чиновниците работят най-добре, когато са на позиции, на които самите те желаят да бъдат.

В съвсем всички работни места ще намерите най-малко един човек, който очевидно демонстрира равнодушие към работата или пък просто я слага на ниска позиция измежду житейските си цели.

Работата никога не би трябвало да бъде единственото значимо нещо във вашия живот, само че в случай че работите нещо, което ви доставя наслаждение, най-вероятно ще се визиите по-добре от различен на същата позиция, който не харесва работата си.

2. Внесете възторг

Някои хора просто озаряват стаята с влизането си. Ентусиазираното и пламенно отношение  към новите задания и провокации може да бъде вдъхновяващо и мотивиращо за останалите членове на екипа.  Добрите шефове ценят високо този вид чиновниците и пробват да ги задържат в компанията допустимо най-дълго.   

3. Не търсете самопризнание непременно

Може би най-незаменимите чиновници са тези, които не работят по даден план, единствено и само поради комплиментите и признанието, което ще получат при възможен триумф.

Обикновено, тези хора просто желаят да свършат работата си допустимо най-добре и не се интересуват от това,  дали ще получат самопризнание за постигнатото. За тях е задоволително да знаят, че са дали най-хубавото от себе си.

Мениджърите почитат тези чиновници, тъй като знаят, че добре свършената работа е тяхната същинската премия. Това обаче не значи, че би трябвало да позволявате на другите да се възползват от вашия труд. 

Едно е да не изпитвате потребност от самопризнание, а напълно друго е някой да си присвои заслугите за вашата работа.  Последното постоянно стои в основата на враждебни и напрегнати връзки на работното място.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР