Мениджърът Стратегическо развитие“ на новините в Нова телевизия Виктория Бехар

...
Мениджърът Стратегическо развитие“ на новините в Нова телевизия Виктория Бехар
Коментари Харесай

Уволниха Виктория Бехар от Нова тв заради въпроси за Делян Пеевски

Мениджърът „ Стратегическо развиване “ на новините в Нова телевизия Виктория Бехар е била освободена от поста си малко повече от два месеца, откакто бе назначена на него. Според неофициална информация повода е, че на планьорка попитала новият началник на новините Миляна Велева какви са връзките ѝ с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Това излиза наяве от материал на " Свободна Европа ".
Назначението на Миляна Велева, която е някогашен управителен кадър в ТВ 7 и Канал 3, бе първата смяна на високо равнище в Нова телевизия, откакто малкия екран бе добита публично от братята Кирил и Георги Домусчиеви на 22 февруари. Велева оглавяваше новините на ТВ 7 в края на интервала, в който ведията бе под контрола на банкера Цветан Василев – от септември 2013 година до банкрута на КТБ през юни 2014 година След това Велева стана началник на новините на Канал 3.
Именно професионалното минало на Миляна Велева е станало мотив към нея да бъдат заложени въпроси от новите ѝ сътрудници за обвързаността ѝ с депутата от Движение за права и свободи, разкриха източници от Нова тв. Това е станало по време на обща планьорка в малкия екран директно след встъпването ѝ в служба.
Към Велева е бил насочен въпрос дали с назначението ѝ в малкия екран тя е получила съответна задача , поради обстоятелството, че към този миг в новините работят двама души на управителни позиции – Бехар и основният изпълнителен продуцент Даниел Чипев. Отделно от това общоприет шеф „ Информация “ и член на мениджърския съвет е Вяра Анкова.
„ Това е диалог сред мен и притежателите “, е декларирала новата шефка на новините, описаха пред Свободна Европа чиновници в малкия екран, участвали на въпросната планьорка.
Тя е била питана непосредствено дали се асоциира с медийната политика на медиите, следени от Пеевски, на което Велева е отвърнала, че е в гилдията от 18-годишна и през тези години е работила за доста хора.
На въпрос дали счита, че политическите събития би трябвало да бъдат отразявани по този начин, че медията да не се конфронтира непосредствено с избрани участници в тях, Велева е декларирала, че по принцип има вяра в салдото в живота. След повторното задаване на същия въпрос тя е удостоверила, че има вяра в уравновесеното отразяване.
По неофициална информация на " Свободна Европа ", доказана от няколко присъстващи на тази планьорка, Виктория Бехар е била деен участник в този диалог. Седмица по-късно тя е известена, че притежателите на Нова тв не желаят повече да работи за тях.
Уволнението ѝ е провокирало съществено неодобрение в нюзрума, описват пред " Свободна Европа " работещи там. Велева е питана дали е била известена авансово за този процес, на което тя е декларирала, че публицистите са „ наемни служащи “ и притежателите на малкия екран не им дължат пояснения.
Това ненадейно решение става факт директно след визитата на папа Франциск в България, което бе отразявано от Нова тв точно под управлението на Бехар. Според формалните данни, публикувани от медията, над 5-часовият неделен ефир е привлякъл над 22% от телевизионната публика на възраст сред 18 и 49 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР