Мениджърът Пеп Гуардиола каза, че Манчестър Сити е отказал да

...
Мениджърът Пеп Гуардиола каза, че Манчестър Сити е отказал да
Коментари Харесай

Гуардиола: Отказахме да се самосъжаляваме

Мениджърът Пеп Гуардиола сподели, че Манчестър Сити е отказал " да се самосъжалява ", откакто отстъпваше с гол на полувремето против Лутън, преди да отвърне на удара и да завоюва с 2:1 срещата от Висшата лига.

Домакините изглеждаха на път да продължат серията на първенците на пети следващ мач без победа, когато Илайджа Адебайо се издигна на задната греда и засече с глава центриране на Андрос Таунсенд. Бернардо Силва и Джак Грийлиш обаче вкараха за " жителите " сред 62-ата и 66-ата минута, правейки поврат за крайния триумф.

" Най-важното нещо за смяна на динамичността е да печелите мачове. Това оказва помощ доста. Понякога не получавахме резултати, когато заслужавахме, само че това е ситуацията. Днес беше добър тест за това, че изиграхме в действителност, в действителност положително първо полувреме против този тим, на този стадион. Направихме го съвършено. Не позволяваме доста, а създадохме задоволително положения за гол ", разяснява Гуардиола.

Сити претърпя проваляне с 0:1 като посетител на Астън Вила в сряда, откакто преди този момент загуби точки при равенства с Тотнъм, Ливърпул и Челси.  Гуардиола призна, че е бил смутен от вероятността да не успее да завоюва пети следващ мач.

" Мислех за това. Но попитах играчите " какво би трябвало да вършим, да се самосъжаляваме? " Не е нужно да се самосъжаляваме. Това е футболът, това е животът, случва се. Какво ще вършим? Да се оплакваме, че нямаме шанс? Нападатели, бъдете по-агресивни, вкарвайте голове момчета. Защитавайте се по-добре и бъдете положителни. Трябва да помним на себе си какъв тим сме. Големи герои, огромни тимове, като този. Те се дефинират точно в сложни обстановки ", добави мениджърът.

Гуардиола удостовери, че голмайсторът Ерлинг Холанд, който пропусна мача заради травма, евентуално няма да играе и против Цървена звезда в Белград от Шампионската лига и против Кристъл Палас идващия уикенд. Крилото Джереми Доку също не беше в състава против Лутън.

" Ден след ден и седмица след седмица ще следим по какъв начин Холанд се усеща. Доку има мускулна контузия, това не е огромен проблем ", разкри още испанецът. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР