Мениджърът на ВАР в страната ни Петър Петров обяви, че

...
Мениджърът на ВАР в страната ни Петър Петров обяви, че
Коментари Харесай

Мениджърът на ВАР в България: 55 намеси до момента, 48 са положителни

Мениджърът на ВАР в страната ни Петър Петров разгласи, че от въвеждането на системата у нас има 55 намеси, като 48 от тях са позитивни, а 7 са сбъркани.

" Проектът ВАР, който започнахме преди една година, включва доста стъпки. Съдийството е една от тях. С наслада мога да кажа, че сме от 27-те страни в Европа, които въведохме системата в нашето състезание. Имаме 112 мача, в които сме я употребявали. Имаме 15 стадиона, въпреки и с неприятна инфраструктура, само че успяхме да осъществим условията и да сложим системата ВАР. Предстои софтуерен тест на стадиона на Витоша Бистрица. Подготвено е и на стадиона на Локомотив София. В момента се изготвя план и за стадиона в " Драгалевци ". Искам да благодаря на клубовете, че се отнесоха професионално. За да бъдем точни при установяване на засада и дали топката е минала голлинията, очертанията би трябвало да са стрикно направени.

В миналите 94 мача от началото на сезона имаме 55 намеси на ВАР съдиите. Това е приблизително 1.7 на мача. От тях позитивните намеси са 48. Проверяват се всички голове, дузпи, червени картони и сбъркана еднаквост. ВАР непосредствено взема решение единствено по повод има ли засада или няма, дали нарушаването е вътре или вън от наказателното поле и дали топката е минала с целия си размер голлинията. За всичко останало ВАР може да предложи, а по-късно основният арбитър да вземе крайното решение. ВАР в никакъв случай не предлага инспекция за жълт картон. ВАР предлага за вероятен червен картон. Когато съдията покаже жълт картон, това е негово решение. Практиката е всички записи от ВАР вановете да идват при мен. Всеки вторник на онлайн съвещание се преглеждат всички противоречиви моменти. Съдийската комисия в полемика взема решение кое е вярното решение. В петък имахме онлайн конференция с представителите на ФИФА.

" Ние нямаме позволен гол от засада или анулиран гол за погрешно маркирана засада. Това е реалност. По отношение на засадата се оправяме добре. Има какво да работим във връзка с наказателните дузпи, при рекомендацията за обзор за проявление на червен картон. Позитивните намеси или неправилните намеси са когато се предлага обзор на обстановка. Имаме и изтъкване на дузпа, при която нарушаването е отвън наказателното поле и след интервенция на ВАР се удостоверява. Това е на срещата Ботев Пд - ЦСКА 1948. Препоръчани са 25 прегледа за наказателни удари. Това са 25 скандални неточности, които ВАР е съумял да поправя. Също по този начин и 10 за ревизиране за пряк червен картон. Седем намеси, в които ВАР не се е намесил или не е взел вярното решение, не са малко. Подсигурили сме със средства от конвецията 7 радиопредаватели, които са най-хубавите. Ползват се в Англия, Германия и Испания.

Дали да се пуска връзката сред съдията и ВАР в Италия е единствено мъдруване и надали ще се реализира. Сега ние вършим това и не скриваме нищо от тази връзка. Както и какво вижда ВАР съдията. Ние не желаеме да се оправдаваме, а посредством вас да сведем до обществеността, че се работи по-добрият на терена да победи. В съдийството имаше скандални неточности. Нека да работим, планът е нов. Дайте ни късмет. На Европейското са топ рефери, съдии от хайлайф група. Те се приготвят от 2017 година. Ние имаме Георги Кабаков, който е в " първа група ". Ако не бяха премахнати останалите 48 издънки - щяха да са 48 скандални издънки ", сподели Петров.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР