Мениджърът на Уест Хем - Дейвид Мойс, не скри задоволството

...
Мениджърът на Уест Хем - Дейвид Мойс, не скри задоволството
Коментари Харесай

Дейвид Мойс: Много е трудно да достигнеш еврофинал, това е огромно постижение за нас

Мениджърът на Уест Хем - Дейвид Мойс, не скри задоволството си от класирането на тима на финала в шампионата Лига на конференциите на УЕФА.

Англичаните победиха трагично АЗ Алкмаар с 1:0 като посетител в реванша с гол в края на спомагателното време на Пабло Форналс и с общ резултат 3:1 ще спорят за трофея против италианския Фиорентина в Прага на 7 юни.

Лондонският тим доближи до първи еврофинал от 1976 година, когато губи с 2:4 от Андерлехт в дуела за купата в шампионата за Купата на носителите на национални купи. Именно в КНК Уест Хям печели и единственото си отличие от континенталните клубни съревнования след триумфа с 2:0 над Мюнхен 1860 през 1965 година.

" Много сме разчувствани. Това е огромно достижение за клуба. Много е мъчно да стигнеш край, еврофинал. Сега най-важното е да създадем всичко допустимо, с цел да спечелим трофея ", разяснява Мойс.
 АЗ (Алкмаар) - Уест Хем 0:1 в мач от Лигата на конференциите
Уест Хем извърши огромната си европейска цел

" Чуковете " са на край в Лигата на конференциите

" През предходната година бяхме на полуфинал и мнозина го оприличиха като шанс, само че да го създадем втора поредна година, а и този път успяхме да продължим, това значи, че сме доста близо. Затова в този момент огромното предизвикателство е да отидем и да спечелим този край ", добави той.

Шотландският познавач призна, че АЗ Алкмаар е бил сложен съперник.

АЗ е доста добър тим с построен жанр, който практикува характерен нидерландски футбол с чудесно притежаване на топката. На моменти те ни шокираха с метода си на игра, само че аз съм удовлетворен от свършената от нас работа на терена ", сподели още Мойс.

Любопитното е, че Уест Хям има общо 25 победи във всички шампионати през сезона, 13 от които са в евромачове.

Старши треньорът на нидерландците Паскал Янсен пък призна, че е отчаян.

" Поведохме в резултата в първия мач в Англия и владеехме самодейността, само че допуснахме поврат. Мисля, че и в реванша контролирахме мача в огромни интервали, само че в края това не се оказа задоволително. Нямахме шанс преди седмица и оставаме със същото възприятие и след случилото се в този мач. Уест Хям умее да се пази доста добре и да затваря пространствата, с цел да не ти даде късмет ", сподели Янсен.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР