Мениджърът на ЦСКА 1948 Красимир Балъков разказа интересни спомени с

...
Мениджърът на ЦСКА 1948 Красимир Балъков разказа интересни спомени с
Коментари Харесай

Краси Балъков с интересно признание, свързано с покойния Диего Марадона

Мениджърът на ЦСКА 1948 Красимир Балъков описа забавни мемоари с починалия Диего Армандо Марадона. Специалистът употребява персоналната си страница във Facebook, а да опише за любопитните моменти.

Ето какво написа Краси Балъков:

Здравейте,

Писахте ми, в случай че имам спомен или среща с Диего Марадона да ги споделя на страницата си. И ето, мога да кажа да, на три пъти бяхме покрай среща с Диего, само че се случи едвам последния път.

Първата среща трябваше да се състои на Световното състезание в Съединени американски щати през 94-та година. Тогава знаете, че с българския националния тим имахме дуел с Аржентина в групата, който спечелихме с 2:0. Преди мача всички в тима бяхме разчувствани, че ще играем против един от най-големите футболисти в историята на футбола. Но дни по-рано се разбра, че Диего няма да вземе присъединяване в мача и по този начин срещата ни на футболния терен не се състоя.

Година по-късно неговият управител се свърза с мен и моят управител и ми предложи да мина в отбора, на който тогава Марадона бе треньор - „ Расинг клуб “ от Буенос Айрес. Това е било експлицитното предпочитание и гледище на Марадона, който познаваше играта ми освен от Световното в Щатите, само че и от годините ми в „ Спортинг “. Предложението бе доста положително, само че аз и моят управител, след сериозна полемика, взехме решение да остана и да продължа кариерата си в Европа. Така за повторно пътищата ни с него още веднъж не се срещнаха.

Все отново през март 1998 година съумях да се видя с Диего. Тогава трябваше да изиграем контролна среща с отбора на Аржентина в Буенос Айрес. В деня преди мача Марадона пристигна в нашия хотел и дружно с Ицо Стоичков и още няколко момчета от тима, седнахме във фоайето. Когато сервитьора пристигна, Марадона се обърна към него и с жест поръча кафе, само че „ от специфичното “. Всички се спогледахме, какво ли значи това, само че очевидно хората тук познаваха чудесно Дон Диего и повече пояснения не бяха нужни. Няма да не помни и това, че съвсем от самото начало той се майтапеше и се смееше дружно с нас, като се държеше по този начин, като че ли се познаваме от години. Беше радостен, ухилен и доста доброжелателен.

Не бих желал да се дублирам, само че още веднъж ще кажа: ще го запомня като огромен мотиватор в тимовете, където игра и с които завоюва доста титли, в това число и Световна купа. Също и с магическото му допиране до топката и фантазията на терена, с които покори сърцата на милиони почитатели по света!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР