Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте сподели, че е изненадан от

...
Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте сподели, че е изненадан от
Коментари Харесай

Конте изненадан от бързия прогрес на отбора

Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте показа, че е сюрпризиран от бързото развиване на тима. “Това беше в действителност добра изненада - да видя смяната в тима за толкоз малко време. Много е положително. Това трябваше да се случи, само че в този момент е по-трудната част - да създадем идната стъпка. Сега не е моментът Тотнъм да прави неточности на трансферния пазар ”, съобщи италианецът.

“Подсилихме състава, само че трябваше да го създадем, тъй като завършихме предишния сезон с 13 футболисти. Би било неуместно да не го създадем, защото ни чакат четири шампионата. Със сигурност сме по-добри от предишния сезон, тъй като имаме състав с много играчи, на които мога да разгадавам. Подобрихме качеството, тъй като когато играеш през три дни, би трябвало да правиш промени. През ноември имахме проблеми в доста връзки, само че в този момент виждам доста оптимизъм ”, добави той.

Конте изясни, че новото попълнение Клеман Ленгле ще пропусне дербито с Челси в неделя. Тотнъм стартира сезона с триумф с 4:1 над Саутхамптън, като главните голмайстори Хари Кейн и Хюн-Мин Сон не се разписаха, само че това радва наставника. “Хари и Сони са извънредно значими. Да не забравяме предишния сезон. Сони вкара 23 гола и беше голмайстор на шампионата, а Хари вкара 17. Имаме потребност те да вкарват, само че в това време намерихме разнообразни решения в офанзива. Отбор с упоритости би трябвало да има доста решения по какъв начин да вкара гол ”, е мнението на италианеца.

Бившият треньор на Интер и Ювентус приказва и за идващия противник Челси, който записа три победи над Тотнъм, откогато Конте е отпред на клуба: “Миналия сезон играхме три мача два месеца откакто дойдох. Сега имахме седем месеца плюс един месец предсезонна подготовка. Мисля, че сме по-добри като тим, само че Челси е един от най-хубавите тимове в Англия и в Европа. Преди две години те завоюваха Шампионската лига, по-късно Световното клубно състезание. Аз бях там и знам какви вложения вършат всеки сезон ”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР