Мениджърът на Спартак Плевен Богдан Петков говори пред колегите от

...
Мениджърът на Спартак Плевен Богдан Петков говори пред колегите от
Коментари Харесай

Богдан Петков: Както бяхме хванали пистата нагоре, така хванахме пързалката надолу

Мениджърът на Спартак Плевен Богдан Петков приказва пред сътрудниците от “Спорна топка ” по отношение на настоящи за клуба тематики. Както е известно, плевенчани започнаха сезона с шест следващи победи, само че по-късно позволиха призрачен спад в представянето си и сега се намират в серия от седем поредни загуби.

“Надяваме с в най-скоро време Симеон Илиев да се включи в мачовете на нашия тим, както и Божидар Аврамов да се включва на 100% в подготвителния развой с останалите момчета.

Не считам, че напускането на Барет Бенсън, може да се търси като единствената причина за проблемите ни. Да, Барет беше най-конвертируемият ни състезател от началото на сезона. Ние успяхме да го притеглим с несъмнено изискване, тъй като това, на което се надяваше той, ние надалеч не можехме да го осигурим. Така се получи. Полският тим, който го притегли, е видял какви са изгледите и той неслучайно в последните няколко кръга е в идеалната петица на полското състезание. Отделно, по време на паузата за националните тимове Евгени Хаджирусев получи контузия на пръста, на Ники Стоянов му отвориха главата, Чернокожев се прибра болен, а Ники Маринов го разкарваха като куфар, което тотално ни извади от темп. Ние нямаме чак толкоз голяма класа, с цел да можем да преодолеем толкоз доста промени, които се случват едновременно. За страдание, както бяхме хванали пистата нагоре, по този начин след това хванахме пързалката надолу, което не е чак толкоз рядко срещано в България. Със сигурност аз не съм очаквал чак дотам да се намали равнището на нашата игра и това докара до измененията в последните няколко седмици.
 Черно море удари Спартак Плевен Черно море удари Спартак Плевен
Структурата на състава много се промени. Профилът на играчите, които пристигнаха, са разнообразни на тези, които към този момент не са в Спартак. Има и нов треньор и надлежно и нови условия. Доста неща занапред ще търпят промени и се надявам това да е за положително. Особено в тази обстановка, в която Любомир Минчев пое поста, всеки един треньор е напълно разумно да каже, че времето му е незадоволително и това е по този начин. Аз имам вяра, че въз основата на това, че следва и пауза за националните тимове, времето би трябвало да работи в наша изгода, с цел да могат новите момчета да се климатизират и тимът да се стикова, с цел да можем в решителната част от сезона да изглеждаме както би трябвало.

Бройката на чужденците е безусловно същата каквато беше през предходната година. Аз споделих, че чужденци ще се притеглят, когато се постанова. Господин Минчев искаше да се запознае с това, което би могъл да промени. Имаше концепция съответно с привличането на гард и промени при високите позиции. Ако новият треньор не получи свободата по селекцията, няма логичност да се съгласи. Съвсем разумно е той да получи независимост. Това са неща, които в случай че не се разрешават на новия треньор, тогава всички ще си стоим единствено с едни треньори без смяна в продължение на доста години. Бройката на чужденците е безусловно същата, с каквато завършихме предишния сезон. На мен доста ми се искаше да се разминем без чужденец на гарда, само че по този начин се стекоха събитията, че измененията при нас доведоха до това нещо. Структурата на селекцията по никакъв метод не се е трансформирала.

За нас сега няма по какъв начин да има леки мачове. Независимо от това дали играем у дома или на открито. Момчетата би трябвало сами да се извадят от тази обстановка. Редовният сезон прави по този начин, че да имаш допустимо поправителна всяка седмица. Ние би трябвало да излизаме с една и съща настройка против всеки, както правехме при започване на сезона. Най-важното е момчетата преди всичко да са здрави. Надеждите са да се преборим с тази обстановка и тимът още веднъж да стартира да играе добре. Иначе, по-добре да “хвърляме кърпата ”.

Поставянето на цели в България е доста порочно, тъй като виждаме, че на което и да е място да приключи съответният тим, идната година и към този момент в петия по мощ европейски шампионат нашите финалисти ги с по 40-50 точки. Това не е някакъв укор към Рилски състезател, тъй като в обстановката, в която българският баскетбол се намира сега, всеки български тим щеше да наподобява по сходен метод. Идеята е да надграждаме и тимът да се старае да наподобява оптимално добре във всеки мач. В началото, въз основата на положителните резултати и всичко беше наред, всички обясняваха по какъв начин надали не ще станем първенци. Сега всички изясняват по какъв начин надали не ще се борим за плейофите. Трябва да се стабилизираме чисто игрово и чак по-късно да гледаме класиране и защо ще се бори тимът пролетта.

Инициативата за домакинство на Купата на България е концепция на моя сътрудник Бранимир Тотев. Бюджетът ни не включва домакинство - това е негова концепция, която той прави всичко допустимо, с цел да се осъществя. Аз съм споделил и на господин Глушков, и на господин Виденов, че вероятно има такава опция, която би трябвало да се почисти до идващите дни. Инициативата е на Бранимир и в случай че това успее да се случи по някакъв метод, ще е напълно с помощта на неговите старания ние да бъдем домакини на шампионата.

Искам залата да е цялостна и всички да са удовлетворени, както завършихме през предходната година. Хората да изпитват наслаждение да гледат нашия тим. За нас това е най-големия барометър. През предходната година успяхме да го реализираме, а през тази дори повишихме интензитета, сега заради понятни аргументи не е тъкмо по този начин, само че считам, че с повечко труд най-малкото може да се върнем на позицията, на която завършихме предходната година. Ако има освен това, ще е добре пристигнало ”, съобщи Богдан Петков.

Снимка: НБЛ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР