Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо вярва, че е открил

...
Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо вярва, че е открил
Коментари Харесай

Моуриньо иска да остане 15 години в Ман Юнайтед и да гони успехите на сър Алекс

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо има вяра, че е разкрил клуба, в който може да работи до края на кариерата си. Португалецът, който до този миг не е изкарвал повече от три години в нито един отбор, желае да остане 15 години на " Олд Трафорд " и да се опита да повтори някои от триумфите на именития сър Алекс Фъргюсън. Специалния е наясно, че в модерния футбол тази задача е съвсем невъзможна, само че той не крие упоритостта си за сходно достижение.

" Готов съм за това. Бих споделил, че съм подготвен за идващите 15 години. Тук? Да, за какво не? Трябва да призная, че това е доста мъчно, тъй като напрежението в нашата специалност е голямо. Всяка година става все по-трудно. Но аз ще се опитам да го направя в този клуб и да покажа, че моята работа отива надалеч оттатък футболните резултати. Тя влиза в сфери, за които хората не мислят, че са част от работата на мениджъра. Моята работа е доста повече от това, което се прави на терена и което моят отбор реализира като резултати. В продължение на доста години този клуб бе сър Алекс. Хората привикнаха с това и схващат последствията от тази непоклатимост. Аз встъпвам във втората си година тук и се надявам да мога да остана толкоз дълго, че да донеса тази непоклатимост, която клубът желае.

Можеш една година да имаш огромни триумфи, а на идната да не можеш да ги постигнеш. Тогава си навън. Това се случи с мен в Челси, както и с Клаудио Раниери в Лестър. Ще се случи и на доста други. В днешно време хората гледат доста по-краткосрочно. Мисля, че кариерата на сър Алекс е неповторима. Не мисля, че е допустимо да се мериш с него. Никой няма да остане в един клуб толкоз доста години. Мисля, че Арсен Венгер ще бъде последният с сходна история, имайки поради какъв брой дълго е останал в своя клуб. Аз ще се опитам да го направя в модерния футбол. Ще се опитам да заслужа да остана в клуба ", съобщи Моуриньо.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР