Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо счита победата с 2:1

...
Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо счита победата с 2:1
Коментари Харесай

Моуриньо: Няма по-хубаво от победата

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо смята успеха с 2:1 над Ливърпул в дербито на 30-ия кръг от Висшата лига за безусловно заслужена. Португалецът призна, че не е давал нареждания на отбора му да играе толкоз отбранително през второто полувреме, само че акцентира, че съперникът не е съумял да сътвори чисти голови обстановки.

Два гола на Маркъс Рашфорд до почивката бяха задоволителни за „ алените дяволи”, а въпреки Ерик Баи да си означи автогол, домакините като цяло държаха събитията под надзор.

Полувреме по учебник стигна на Юнайтед, Ливърпул свърши батериите

„ Бяхме много нападателни преди почивката, искахме да имаме надзор върху мача, пространства за преход и да експлоатираме не тъкмо недостатъци, а по-скоро зони, в които съперникът не е по този начин добър”, съобщи Моуриньо.

„ През второто полувреме не беше наше желанието да играем по този начин отбранително, както се получи. Ливърпул ни изтласка обратно, само че не помня да са имали шансове, при които Давид де Хеа трябваше да се намесва. Не помня рискова обстановка пред нашата врата. Те имаха надзор върху топката, а нашият надзор беше в играта без топка. Смятам, че заслужихме трите точки.”

„ Дали това беше добра подготовка за мача против Севиля от Шампионската лига? Тези три мача – за шампионата, Шампионската лига и ФА Къп са самостоятелни един от различен. Човешкият мозък е сложна система. Загубата ти нанася провали, а успеха те кара да се чувстваш благополучен даже когато си изтощен. Най-хубавото нещо беше да спечелим този мач”, приключи Моуриньо.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР