Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо е на път да

...
Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо е на път да
Коментари Харесай

Моуриньо губи съблекалнята, играчите обмислят бъдещето си

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо е на път да загуби доверието на играчите след поредицата от конфликти със звездата на отбора Пол Погба. Критиките на португалеца към тима пред медиите и проблемите му с французина са предиздвикали футболистите към този момент да не имат вяра в метода на експерта, като някои от тях даже обмислят бъдещето си в клуба. На този стадий управлението на " алените дяволи " поддържа Моуриньо с вярата, че обстановката ще се усъвършенства.

Според британските медии проблемите сред мениджъра и Погба са почнали още при връщането на играча на " Олд Трафорд " през 2016 година Жозе не бил удивен от метода, по който бил разгласен прехвърлянето, защото съгласно него международният първенец с Франция се поставял над тима. От тогава и двете страни правили опити за стопляне на връзките, само че те не дали резултати.
През лятото Погба оповестил, че желае да напусне Ман Юнайтед, твърди " Дейли Телеграф ". Изданието твърди, че той има предпочитание да премине в Барселона, без значение дали Моуриньо остане управител или не.

Последните дни обстановката ескалира, откакто французинът разкритикува тактиката на Юнайтед. Той съобщи, че тимът би трябвало да нападна повече. Последва решението на мениджъра да съобщи, че Погба към този момент не е втори капитан на отбора. Вчера в общественото пространство бе публикувано видео от тренировката на " алените дяволи ", в което ясно се вижда по какъв начин двамата си разменят реплики и какъв брой обтегнати са връзките им. Според " Сън " повода за случилото се на тренировката е видео, оповестено от Погба в обществените медии, на което се вижда по какъв начин той се забавлява на трибуните по време на мача против Дарби Каунти. Ман Юнайтед загуби дуел след дузпи и отпадна от Купата на Лигата.

The Mourinho/Pogba Fued subtitled. I did the best I could.

pic.twitter.com/rgmSe5Kclz
— #XhakaBall (@26W12D0L49UnBTN) September 26, 2018
Източници на ESPN настояват, че атмосферата е напрегната от началото на подготовката през юли. Тогава Моуриньо направи серия от изявления, в които подлагаше на критика играчите и трансферната политика на клуба. След слабите резултати при започване на сезона последваха нови нападки към футболистите, като последната бе от вторник, когато той разяснява дузпите против Дарби по този начин: " Знаех, че в случай че стигнем до Фил Джоунс и Ерик Байи, ще имаме проблеми ".

Ръководството на Юнайтед е изцяло наясно със протичащото се, само че на този стадий поддържа мениджъра. Изпълнителният вицепрезидент Ед Уудуърд не обмисля уволняване на Моуриньо. Той има вяра, че португалецът може да се оправи със обстановката. Жозе има предпочитание да получи същата поддръжка, която получаваше сър Алекс Фъргюсън в конфликтите си с футболисти. Това включва вид Погба да бъде продаден през януари, а Барселона и Ювентус наблюдават с интерес развиването.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР