Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг смята, че сблъсъкът

...
Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг смята, че сблъсъкът
Коментари Харесай

Тен Хаг: Предпочитахме да играем с Барселона на финала в Лига Европа

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик загар Хаг счита, че конфликтът от плейофите в Лига Европа с Барселона е заслужен за край на конкуренцията.

„ Червените дяволи “ се любуват на напредък в играта след идването на нидерландеца отпред на клуба през предишното лято. Сега тимът пътува до Испания за конфликт с водача в Ла Лига – манчестърци са трети във Висшата лига, на пет точки зад водача Арсенал, само че с два мача повече от „ топчиите “. И Барселона, и Юнайтед имат богати истории в европейските клубни шампионати, с общо осем трофея от Шампионската лига посред им, в добавка към други континентални оценки.

„ Мисля, че и ние, и Барселона предпочитахме да играем този мач на финала. Очакваме с неспокойствие дуела с тях, срещата ще бъде страхотна. Надявам се всички да са здрави и за двата тима, тъй че да забележим дуел на най-високо равнище “, сподели Тен Хаг пред УЕФА в мнения, оповестени през днешния ден.

Специалистът се изрече ласкаво и за сътрудника си отпред на каталунците Шави Ернандес, казвайки, че е негов почитател от дните му като футболист на Барса. „ Като състезател се удивлявам на Шави. Барселона, методът, по който те играха с него…той бе толкоз значима част от състава, вижда се, че с философията, която носи, това е неговата Барселона. Наистина одобрявам неговия тим, атакуващият жанр на игра. Мисля, че ще бъде положително предизвикателство сред Манчестър Юнайтед и Барселона “, добави Тен Хаг.

Лисандро Мартинес и играещият чартърен Марсел Забицер са осъдени за първия мач, само че Каземиро е на линия, защото актуалното му наказване важи единствено за мачовете на домашно равнище. Антони Марсиал и Скот Мактоминей ще пропуснат срещата, откакто не участваха в днешната подготовка.

Междувременно, Шави също насочи похвали към Тен Хаг на днешната си конференция преди утрешния първи конфликт. „ Тен Хаг е страховит треньор. Да преобърнеш обстановката в Манчестър Юнайтед не беше елементарно и той го прави сполучливо сега. Те ще са доста сложен конкурент на следващия ден и той е доста забавен ментор за мен. Променя нещата, доста играчи се включват в офанзива, той е атакуващ треньор. Със сигурност е насочна точка за наставници, които харесват този жанр на игра “, стартира някогашният халф на Барселона.

Барселона също се намира в чудесно положение, като е в серия от 16 следващи мача без загуба във всички шампионати, спечелвайки Суперкупата на Испания през януари и отваряйки разлика от 11 точки пред първенеца Реал Мадрид в Ла Лига. Шави е на мнение, че срещата с Юнайтед, въпреки и да е плейоф в Лига Европа, приковава всички погледи към себе си. „ Това е впечатляващ дуел за почитателите, двата тима влизат в мача в най-хубавата си форма през сезона. Тен Хаг промени лицето на техния отбор. Те разполагат с доста оръжия. Ще бъде мач с доста интензитет, тимовете от Висшата лига постоянно са доста физически. Те са топ противник в Европа, ще бъде страховит мач “.

Нападателят на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд е едно от главните оръжия на гостите и има 13 гола в последните си 15 мача във всички шампионати. Английският национал е в най-хубавата форма в кариерата си при Тен Хаг. „ Той е доста бърз, има отличен дрибъл, може да се надиграва един на един, в преходите е доста рисков. Трябва да внимаваме за всеки един от техните футболисти, само че Рашфорд е един от най-опасните играчи в Европа “, приключи Шави.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР