Мениджърът на Манчестър Юнайтед бе доволен след успеха в дербито

...
Мениджърът на Манчестър Юнайтед бе доволен след успеха в дербито
Коментари Харесай

Моуриньо: Нямахме намерение да играем дефанзивно

Мениджърът на Манчестър Юнайтед бе удовлетворен след триумфа в дербито с Ливърпул. “Червените дяволи” завоюваха с 2:0 и се откъсна на пет точки пред днешния си противник.

“Може да разделим мача на две елементи - първото полувреме беше за Юнайтед, второто за Ливърпул, само че съгласно мен нашето полувреме беше с голове и рискове. През втората част Ливърпул контролираше топката, само че ние контролирахме мача. През цялото време имахме надзор и мисля, че заслужихме победата”, разяснява Моуриньо.

“Бяхме нападателни през първата част, искахме да направляваме нещата, опитахме се да използваме пространствата и не слабостите, а местата, където противникът не е толкоз добър”, продължи португалецът.

Here's Jose Mourinho on Man Utd's win over Liverpool#MUNLIV pic.twitter.com/yJEafFgNYp
— Match of the Day (@BBCMOTD) March 10, 2018
“Срещу Ливърпул, в случай че играеш едва, когато владееш топката, може да имаш проблеми. Нямахме желание да сме толкоз отбранителни след почивката. Това не беше желанието ни за второто полувреме, не мога да кажа, че това беше проектът ни. Ливърпул ни притисна в отбранителна обстановка, само че ние запазихме контрола. Не си припомням рискови обстановки пред вратата ни.

Ако някой мисли, че не заслужаваме успеха, не ме интересува. Малко съм изтощен, имаме мач във вторник. Не ме вълнува какво приказват хората. Момчетата са щастливи, аз съм благополучен,” добави Жозе.

Той разкри, че Пол Погба, който пропусна дуела, се е контузил в последния вероятен миг и записа с похвали младия халф Скот Мактоминей: “Погба се контузи в последната минута на последната ни подготовка преди мача. Невероятно. Ако бях прекратил заниманието една минута по-рано, той щеше да е здрав.

Mourinho and Pogba after the game #MUFC pic.twitter.com/LtbA5QEMNr
— Devils Latest (@Devils_Latest) March 10, 2018
Мактоминей игра с толкоз класа и зрялост. Наистина ме впечатли. Дори в моментите, когато почитателите, които поддържат със сърцето си, го караха да прави нещо, което не беше вярно, той избираше вярното решение”. Премиър лийг 30 кръг, събота 10 март  Манчестър Юнайтед 2:1краен резулат  Ливърпул
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР