Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че е тъжен

...
Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че е тъжен
Коментари Харесай

Гуардиола: Вече и ние продаваме важни играчи за големи суми пари

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола съобщи, че е печален от напускането на Габриел Жезус, Олександър Зинченко и Рахийм Стърлинг, само че приходите, генерирани от техните прехвърляния, са съдействали за устойчивостта на клуба.

Шампионите на Англия продадоха Жесус и Зинченко на Арсенал за надлежно 45 милиона паунда и 30 милиона паунда.

Сити, който непрекъснато е отпред на класацията за клубовете с най-високи разноски в европейския футбол през последните години, също разреши на Стърлинг да се причисли към

Челси в договорка на стойност до 50 милиона паунда.

Сити постоянно има проблеми поради правилото за финансов феърплей на УЕФА и тези продажби оказват помощ на клуба да отговори на условията.

" Отчасти съм малко печален, че тези значими играчи си отидоха. Но това е бизнес. За да инвестираш, би трябвало да продаваш играчи, другояче не можеш да бъдеш резистентен. Знам, че имиджът на клуба е, че постоянно купуваме, купуваме, купуваме. Но ние също продаваме. Продаваме значими играчи за огромни суми пари. Всички клубове през днешния ден знаят, че продажбата на играчи не е лесна. Всички клубове желаят да го създадат, само че не всеки може ", сподели Гуардиола пред кореспонденти преди мача на Сити против Ливърпул за " Къмюнити Шилд " довечера.

Сити стартира отбраната на купата си във Висшата лига с посещение на Уест Хем на 7 август.
 Аймерик Лапорт навън от терените най-малко до септември
Аймерик Лапорт навън от терените най-малко до септември

Бранителят се подложи на операция
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР