Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола вярва, че протоколите, които

...
Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола вярва, че протоколите, които
Коментари Харесай

Пеп свали шапка на медицинските служители

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола има вяра, че протоколите, които той и играчите му би трябвало да съблюдават по пътя към завръщане на футбола са дребна жертва спрямо тези, които всекидневно рискуват живота си на първа линия в битката с COVID-19.

Майката на испанския експерт умря от болестта на 82-годишна възраст през април.

„ Спазваме разпоредбите, протокола. Трябва да го създадем. Това е най-важното нещо. Не вършим нещо особено. Специалните са лекарите, сестрите, учените, чистачите – те излагат себе си на риск, с цел да ни спасят. Когато обстановката в международен мащаб е специфична и изключителна, би трябвало да се адаптираш “, показа Гуардиола за клубния уебсайт.

Ако Висшата лига, ФА Къп и Шампионската лига бъдат приключени, то Сити са изправени пред 17 мача за по-малко от 2 месеца. Но испанецът е благополучен от физическото положение на играчите си, които не са играли спортен дуел от 8-и март насам.

„ Мисля, че те бяха нетърпеливи да възобновят тренировки и да са още веднъж на терена. Те се завърнаха след паузата в чудесно положение “, добави той.

Пеп окуражи почитателите да продължат да съблюдават рекомендациите по време на пандемията.

„ Искаме да се завърнем, само че приоритет са други неща сега. Все още би трябвало да се пазим, да бъдем деликатни и когато всичко е допустимо, ще се върнем назад на терена. Най-важното нещо сега е да съблюдаваме разпоредбите. Ако ни кажат да използваме маски, да останем по домовете си, да пазим обществена отдалеченост, би трябвало да го създадем. Защото има доста, доста хора в НХС (Националната здравна служба) по света, които слагат животите си на риск, с цел да спасят нашите. Невероятно е това, което те направиха и не престават да вършат. Трябва да следваме техните рекомендации. Сега не може да си позволим да създадем нещо неверно “, приключи Гуардиола.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР