Мениджърът на Манчестър Сити - Пеп Гуардиола разкри, че клубът

...
Мениджърът на Манчестър Сити - Пеп Гуардиола разкри, че клубът
Коментари Харесай

Гуардиола разкри плановете си за зимния трансферен прозорец

Мениджърът на Манчестър Сити - Пеп Гуардиола разкри, че клубът няма да притегля нови играчи през зимния трансферен прозорец.

" Няма да подписваме с никого през януари. Отборът, който имаме в този момент, ни устройва, съставът ще остане същият ", сподели Гуардиола.

Треньорът разкри, че голмайсторът Ерлинг Холанд не е изцяло възобновен от травма и е под въпрос за мача против Челси на следващия ден от третия кръг за Купата на лигата на Англия.

Холанд се завърна след два мача неявяване заради травма като запаса през второто полувреме против Фулъм във Висшата лига през уикенда и вкара късна дузпа за успеха с 2:1 само че все пак, норвежкият национал към момента изпитва дискомфорт в стъпалото и може да пропусне гостуването на Челси.

" Той към момента не е изцяло подготвен, само че се усъвършенства. Ще забележим дали ще играе. Важното е, че костта не е счупена ", сподели Гуардиола на конференцията преди мача във вторник.

Очаква се Холанд да бъде извикан в норвежкия народен тим за другарските мачове с Ирландия и Финландия този месец, само че Гуардиола сподели, че това ще зависи от физическата форма на нападателя.

" Ако той се усеща добре, ще играе за националния тим, тъй като това е значимо за играчите ", сподели Гуардиола.

Защитникът на Англия Кайл Уокър продължава да лекува травма и остава под въпрос за Световното състезание, само че съотборникът му Калвин Филипс ще бъде разполагаем.

Филипс игра единствено 13 минути, откогато се причисли от Лийдс Юнайтед през края на сезона, заради травма в рамото, която наложи интервенция.

Въпреки неналичието на игрово време, халфът продължава да се надява да бъде включен в листата с 26-те избраници на селекционера Гарет Саутгейт за Катар 2022, който ще бъде избран в четвъртък.

Запитан дали счита, че Филипс ще е подготвен да играе за Англия в Катар, Гуардиола сподели: " Това зависи от Гарет Саутгейт. Не мога да отговоря, не знам какъв е проектът.

" Мисля, че споделят с физиотерапевтите и лекарите - клубът и британският народен тим. Отделно от това не мога да ви отговоря, не знам. "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР