Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола вярва, че отборът му

...
Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола вярва, че отборът му
Коментари Харесай

Гуардиола: Срещата с Арсенал може да се окаже и финал за титлата

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола има вяра, че тимът му е в положение да нанесе съдбоносен удар по упоритостите на Арсенал да завоюва шампионската купа във Висшата лига, откакто през вчерашния ден редуцира преднината им на 3 точки.

Шампионите нямаха особени проблеми със застрашения от изпадане Лестър, победиха го с 3:1, като си взеха решение мача още в първите 15 минути. Следващият мач на Сити в шампионата е на 26-и април, когато одобряват лондончани. Преди това обаче артилеристите ще изиграят и други два дуела във Висшата лига, само че Гуардиола има вяра, че тимът му е квалифициран за предизвикването.

" Както споделям напоследък, би трябвало ни победа, победа, победа. Те направиха невероятна серия този сезон и не мисля, че ще изтърван доста точки в идните срещи. Така че това, което би трябвало да създадем, е да сме изцяло готови за тази борба. За нас беше значимо да победим Лестър, с цел да се подготвим и душевен за " финала " с Арсенал, който може би ни чака след 10 дни ".

Но в този момент Манчестър Сити би трябвало да се насочи към реванша с Байерн в Шампионската лига, а също по този начин има и един мач за Купата на страната против Шефилд Юнайтед на 22-и този месец. Но нощес той направи едвам три промени в съпоставяне със състава, който игра с баварците.

" Започнахме мача в действителност добре и мога да кажа, без да звучи надменно, че го спечелихме за 25 минути. Преди дни мислех да направя ротация, само че имам опит с това в предходни сезони. Когато промените огромна част от тима, автоматизмът се нарушава. Затова взех решение, че е уместно не повече от две или три смени. Виждате, че през второто полувреме ни понижиха, а по-късно и Джеймс Мадисън имаше една добра опция. Ако беше вкарал и той, не знам какво щеше да се случи ", разяснява експертът.

След това испанският експерт приказва за върхът на Ерлинг Холанд, който през вчерашния ден се разписа два пъти и към този момент има 32 попадения, изравнено достижение с Мохамед Салах, само че надалеч преди края на шампионата.

" Искам той да счупи всички вероятни върхове, за които знаем или не знаем, че ни чакат. Това значи, че е доста значим футболист и доста съдбоносен за тима ни. Сега ни предстоят два дни възобновяване и по-късно ще пътуваме за Германия. Но още е рано да мислим за реванша ", приключи Пеп Гуардиола.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР