Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола сподели, че няма друг

...
Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола сподели, че няма друг
Коментари Харесай

Гуардиола: Няма в света друг такъв стадион като Анфийлд

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола показа, че няма различен стадион като този на Ливърпул – „ Анфийлд”. Испанският експерт приказва пред локални медии след трагичния полуфинален колапс на някогашния му тим точно против Ливърпул. В първия мач Барса надви с 3:0 в полуфинала, само че на „ Анфийлд” „ блаугранас” позволи проваляне с 0:4 и отпадна от Шампионската лига.

Гуардиола показа, че създаваната атмосфера на „ Анфийлд” е специфична и прави съперниците да наподобяват „ малки”. Специалистът приказва от персонален опит, откакто позволи подобен неуспех с неговия Ман Сити през предходната година, когато Ливърпул победи „ гражданите” с 3:0 в четвъртфиналите на ШЛ.

„ Мислех, че Барселона ще означи попадение на „ Анфийлд”. Сигурен съм, че играчите бяха наясно с този стадион. Мотото вътре – „ Това е Анфийлд”, не е маркетингов трик”, показа каталунският експерт пред Ara.

„ Атмосферата на това място не може да се усети на никое място другаде по света. Когато Ливърпул ти означи един гол, имаш възприятието, че в идващите пет минути можеш да допуснеш нови четири попадения. Стадионът прави съперника да наподобява „ малък” и като че ли си свършен”, продължи треньорът на Ман Сити.

„ Видяхме всичко, което стана с Барселона. Много хора ми се смееха, когато ние губихме с 0:3 след първите 20 минути в четвъртфинала”.

Гуардиола също по този начин изясни, че не поддържа концепцията за основаване на европейска супер лига и удостовери, че този формат би „ убил” локалните шампионати.

„ Може би би трябвало да проуча по-добре каква е точната концепция, само че не съм окуражен. Това ще убие футболните лиги. Ако Барселона и Мадрид изоставен и никой не желае да играе против Еспаньол, то кой ще купи този артикул? Ла Лига ще си замине”, приключи Хосеп Гуардиола.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР