Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола заяви, че е доволен

...
Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола заяви, че е доволен
Коментари Харесай

Гуардиола: Само можех да мечтая да сме в такава позиция

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола съобщи, че е удовлетворен от представянето на своите играчи и “гражданите ” се намират в позиция, за която той единствено е можел да мечтае при започване на сезона. Шампионите завоюваха с 3:1 в гостуването си на Арсенал в средата на седмицата и сега са с равни точки с Арсенал, само че с мач повече от “артилеристите ”.

“Доволен съм от играчите си, само че желая повече от тях. Продължавам да имам възприятието, че Кевин де Бройне може повече. Джак Грийлиш също може повече, въпреки че напоследък явно играе по-добре. Качествата му постоянно са били налице, само че в този момент демонстрира повече решителност да поема опасности, би трябвало да продължи по този начин. Тези играчи могат да се оправят по-добре от това. В позиция сме, за която единствено можех да бленувам при започване на сезона. Не съм очаквал да сме с точки преднина, откакто взехме няколко следващи трофеи, това е невероятно, ” съобщи наставникът.
 Манчестър Сити смъкна Арсенал от върха след шампионско второ полувреме на Манчестър Сити смъкна Арсенал от върха след шампионско второ полувреме на " Емиратс "
След това той бе запитан за потребността от водачи в своя тим и какво е му е помогнало да завоюва невероятните 10 трофеи в 13 сезона като треньор.

“Защо реализирах такива триумфи ли? Не знам, Очевидно в огромните клубове, в които съм бил - Барселона, Байерн, Манчестър Сити - имаш повече благоприятни условия да печелиш трофеи, тъй като имаш страхотни играчи. Имам и положителни помощници, които са ми помагали доста и са част от тези триумфи. Лидерството, естествено, е най-важно. Имал съм играчи със страхотни характери във всеки тим. В сложен миг те вършат крачка напред и не се тормозят. Дали играеш добре или не не е най-важното нещо в един дълъг сезон, изключително когато се опитваш да печелиш трофеи. Не може всяка седмица да си на висота, ” изясни Гуардиола.

Утре Манчестър Сити има не леката задача да гостува на Нотингам Форест от 17:00 българско време, а домакините имат единствено една загуба в последните си пет дуела в Премиър лийг.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР