Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола предупреди политиците да не

...
Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола предупреди политиците да не
Коментари Харесай

Гуардиола: Не обвинявайте футболистите за пандемията

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола предизвести политиците да не намират изкупителна жертва във футболистите. Играчите получиха рецензии за това, че се прегръщат след маркиран гол.

" Много бизнеси не могат да действат и затварят. Ние сме късметлии, че можем да играем футбол, че можем да си вършим работата. Всички желаеме да съблюдаваме разпоредбите и протоколите, тъй като знаем какъв брой тежка е обстановката във Англия. Много хора умират всеки ден. Причина за тази обстановка обаче не са играчите. Тази пандемия е по целия свят ", разяснява Гуардиола.

Guardiola: City will try best to follow Covid-19 protocols but football shouldn't be blamed for spread of virus
— Andy Hampson (@andyhampson)
Въпреки неувереното си показване в някои мачове, Манчестър Сити е в серия от седем следващи победи във всички шампионати. В неделя " жителите " одобряват Кристъл Палас и Гуардиола не чака елементарен мач.

" Ако погледнете резултатите на водещите тимове, всеки мач е комплициран. Когато спечелиш като посетител на два невероятни тима като Челси и Ман Юнайтед, заглавията са приятни, само че действителността беше Брайтън и ние го знаехме. Всеки мач е сложен и в неделя няма да е изключение ", показа испанецът.

" Първата част на сезона беше вълнуваща. Всеки сезон, когато си в борбата за купата през март или април, е трогателен. В моята глава, а уповавам се и при играчите, мисълта в този момент е ориентирана единствено към Кристъл Палас. През последните два сезона не успяхме да ги победим вкъщи. Трябва да сме търпеливи, да намерим ритъма си. Те се пазят толкоз добре ", добави той.

Специалистът приказва и за бъдещето на Ерик Гарсия, чийто контракт изтича през лятото и съгласно мнозина към този момент се е схванал с Барселона: " Надявам се, че не е по този начин, само че може в Барселона да знаят повече. Не знам какво ще се случи, само че може би ще се случи... "

Ерик Гарсия е възобновен от травма и ще бъде на линия за дуела с Палас. Той дава варианти на Гуардиола в отбрана, защото Лапорт и Аке са контузени. Серхио Агуеро продължава да е в изолираност.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР