Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола бе доволен след успеха

...
Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола бе доволен след успеха
Коментари Харесай

Гуардиола: Винаги е трудно срещу Ливърпул

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола бе удовлетворен след триумфа с 3:2 над Ливърпул на 1/8-финала за " Карабао Къп ". Така " жителите " детронираха носителя на трофея и направиха нова крачка към спечелването му. Испанският експерт съобщи, че постоянно е мъчно, когато се изправя против " мърсисайдци ", само че похвали играчите си за представянето им в мача.

" След Световното и дългата отмора без футбол и двата тима се показаха ослепително, с високо равнище и огромен интензитет в играта. Срещу Ливърпул постоянно е мъчно. Когато играят добре, могат да те унищожат. Те бързо придвижват топката в предни позиции и умеят да основават положения. Комплименти за играчите ми, че се опълчиха на този тим. Ако играеш без темп и кураж, е невероятно да спечелиш. Истина е, че играчите, които се причислиха към тима след седмицата отмора бяха позагубили малко темп, само че не доста. По-трудно бе за играчите, които останаха тук и имаха сълга отмора като Ерлинг и Коул. Те обаче бяха брилянтни и се показаха повече от добре ", съобщи Гуардиола.

Той похвали особено представянето на Кевин де Бройне и на младите играчи, които получиха късмет за изява.

" Кевин гореше в играта. Какъв футболист! Той е тук към този момент осем години и е безспорна легенда. През първото полувреме момчетата от академията играха доста мощно. Отдавна не бях виждал такова показване като на Рико Люис. Той е единствено на 17 или 18 години, а видяхте по какъв начин се движи без топка. Щастливи сме, че го имаме за идващото десетилетие. Дано го задържим. Начинът, по който игра, бе свръхестествен ", счита Пеп.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР