Мениджърът на Манчестър Сити – Хосеп Гуардиола планира да привлече

...
Мениджърът на Манчестър Сити – Хосеп Гуардиола планира да привлече
Коментари Харесай

Манчестър Сити е близо до трансфер на аржентински вундеркинд

Мениджърът на Манчестър Сити – Хосеп Гуардиола възнамерява да притегли левия бранител на Бока Хуниорс Валентин Барко, след което да го даде чартърен на остарелия му другар Енцо Мареска в Лестър. The Sun твърди, че „ жителите “ се приближават до договорка за 19-годишния защитник, защото те изпреварват Брайтън в конкуренцията да го доведат във Висшата лига.

Идеята на Гуардиола е да даде Барко на някогашния си асистент Мареска, откакто той бъде притеглен на „ Етихад “, тъй като считат, че младежът има потребност от опита. Това може да бъде голям подтик за борещите се за промоция „ лисици “, в случай че Сити успее да подписа договорката през януари. Но даже и прехвърлянето на Барко да бъде отсрочен за лятото, Гуардиола към момента има предпочитание да го изпрати в Лестър, преди да го употребява.

Смята се, че Барко има закрепена откупна уговорка от 10 милиона паунда, само че цялата сума по прехвърлянето ще излезе към 13 милиона паунда. Гуардиола има предпочитание да притегли аржентинеца, който впечатлява с Бока Хуниорс и се отличи на финала на Копа Либертадорес, когато аржентинците изгубиха с 1:2 от бразилския Флуминензе в продълженията.

Брайтън също обаче се надява, че може да убеди Барко да избере тях, откакто направи първа сериозна оферта. Британското издание обаче в този момент прави оценка възможностите за триумф на „ чайките “ на едвам 25%. Южняците се пробваха да вземат бранителя още през лятото и бяха покрай задействане на освобождаващата му уговорка, само че в последна сметка прехвърлянето пропадна.

EXCL: Man City make transfer move for Argentinian wonderkid.. and promotion-chasing Leicester set to benefit from it |
— The Sun Football ⚽ (@TheSunFootball)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР