Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че това е най-силният

...
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че това е най-силният
Коментари Харесай

Юрген Клоп: "Ливърпул" е най-силният отбор, с който съм бил на финал

Мениджърът на " Ливърпул " Юрген Клоп съобщи, че това е най-силният тим, с който е стигал до край. Думите му в Мадрид пристигнаха дни преди дуела с " Тотнъм ", който ще дефинира спечелилия в Шампионската лига

Германецът е бил на седем финала с " Борусия " (Дортмунд) и с мърсисайдци, като е спечелил само първия - Купата на Германия след триумф против " Байерн ".

" Не обичам да упреквам предходните си тимове. Обичам ги всичките. Те дадоха всичко от себе си, само че в никакъв случай не съм бил част от край с по-добър тим от този ", съобщи Клоп.

Според него ключът към силата на " Ливърпул " сега се крие в умеенето на тима да съчетава опциите си с представянето си. " Това е брилянтно ".

Клоп сподели, че при успеха с 4:0 против " Барселона " за зрелищния поврат тимът му е посочил качествата си. " Тези момчета го направиха за опцията да са там, демонстрираха доста в дните сред двата мача с " Барселона ", когато никой не вярваше повече от тях самите. Затова сме тък ", съобщи германецът.

 Юрген Клоп:
© Reuters

Преди година " Ливърпул " загуби с 1:3 от " Реал " (Мадрид) във финала на Шампионската лига в Киев. " Това имаше огромно влияние върху нас. Спомням си - бяхме на гишетата на летището в Киев, всички с костюми, с наведени глави. Имаше доста разнообразни страсти ", добави той.

" Но проектът беше да стигнем дотук още веднъж и в този момент сме тук, а това е просто необикновено ", сподели Клоп. По думите му няма база за съпоставяне сред сегашния тим и този от предходната година.

На въпрос дали достигането до два поредни финала в Шампионската лига е най-големият триумф в кариерата му, Клоп отвърна: " Ако печеля, да. Би било друго от предходните финали. Но дали извеждането на един тим още веднъж до финала в Шампионската лига е най-големия миг в кариерата му? Не. Това беше през 2004 година, когато спечелихме промоция (за Бундеслигата) с " Майнц ". Ако знаехте с какви пари разполагахме и какви бяха събитията - никой нямаше потребност от нас в елита ".

Фотогалерия: Мечтай, вярвай, сбъдвай - магическата футболна вечер на "Анфийлд " >
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР