Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп за първи път коментира ситуацията

...
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп за първи път коментира ситуацията
Коментари Харесай

Клоп: 100% е сигурно, че сътресението повлия на Кариус

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп за първи път разяснява обстановката с вратаря на мърсисайдци Лорис Кариус, който направи две груби неточности по време на финала на Шампионската лига против Реал Мадрид. Според немския експерт повода за тези неточности на 100% е разтърсването, което вратарят е получил след удара с лакът на Серхио Рамос. Доказателство за това е фактът, че до този случай Кариус не е сбъркал нито един път в мача, а по-късно безусловно подари два гола на Реал Мадрид.

Единственото, което мога да кажа, е, че по време на мача той е бил със разтърсване. Който е имал такова, знае, че няма избран метод, по който то може да се усети. Очевидно той не го е почувствал. Беше ударен в главата, усетил е удара, само че не е знаел, че има разтърсване. Често индивидът, който има разтърсване, е последният, който схваща, че има такова.

При цялата активност на мача, адреналинът и разочарованието след финала, никой не намерения за това. Честно казано, имах потребност от няколко дни, с цел да приема загубата и да се оправя със обстановката. Не беше елементарно.

Четири дни по-късно получих позвъняване от Франц Бекенбауер, който ми е добър другар. Той ми звънна и сподели, че се връща след посещаване при доктор. След това ми сподели " твоят вратар има разтърсване ". Попитах " Какво? ", тъй като по време на мача не видях добре какво се случи от моята позиция. Бекенбауер ми сподели, че е приказвал с най-известния лекар в Германия. Казах му: " ОК, дай ми няколко минути, би трябвало да ревизира някои неща ".

Събрах всички фрагменти, които демонстрират обстановката от разнообразни ъгли, разгледах ги и си помислих: " по какъв начин може всички да си мислим, че това момче, което не сподели никакви недостатъци в мача до този миг, направи тези неточности в този значим мач, без да се сетим, че те могат да се дължат на удара, който получи? " Как е допустимо да мислим по този начин? За мен това беше обяснението. Казах си: " ОК, хайде да проверим. "

Мислех, че може да е късно, само че към този момент знам, че разтърсването не отшумява за един ден. Ако имаш такова, може да се разбере и няколко дни по-късно. Пет дни след финала Лорис имаше 26 от 30 признака за разтърсване. Всичко беше ясно.

Ако попитате Лорис, той ще ви каже, че не мисли за това и нито за секунда не го е употребявал като опрощение. Ние също не го използваме за опрощение, а просто за пояснение. Това е значимо. Така би трябвало да се вършат разбори - да се дава пояснение за какво нещо се е случило. Вече не мислим за това и започваме начисто.

100% е несъмнено, че представянето му бе повлияно от този удар. Не ме интересува какво приказват всички останали. За мен това е обяснението ", съобщи Клоп.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР