Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп вярва, че не е справедливо

...
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп вярва, че не е справедливо
Коментари Харесай

Клоп не иска футболистите да се ангажират с политика в Катар

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп има вяра, че не е заслужено да се чака от футболистите да се ангажират с политически митинги на идното Световно състезание.

Решението за възлагане на семейството на Мондиал 2022 на Катар продължава да провокира доста крики поради терзанията към спазването на човешките права в страната.

Английският национал Хари Кейн е измежду осемте капитани на тимове от европейски държавни, които ще носят специфични ленти на ръката си по време на шампионата, с цел да насочат вниманието към акцията OneLove против дискриминирането.

Клоп обаче счита, че не е вярно футболистите да бъдат натоварвани с по-голяма отговорност. " Разбирам на 100 %, че това е настояща тематика. Но не е заслужено в този момент да приказваме с играчите и да им връчваме отговорност, тъй като преди повече от 10 години други хора са решили кой са бъде хазаин на Световното състезание и това решение е било признато ", разяснява немският треньор.

" Наскоро гледах документален филм за избора на Русия и Катар, тъй че не става дума за това потомство футболисти, които да кажат, че няма да отидат или не желаят да отидат на шампионата. Това са футболисти, а шампионатът е в Катар. Футболистите отиват там и играят мачове. Решението е взето от други хора и в случай че желаете да критикувате някой, тогава критикувайте хората, създали този идбор. Не спорта, не надпреварата и сигурно, не футболистите. Не е почтено да чакаме от тях са отидат и да вършат някакви огромни политически изявления. Просто не е почтено ", сподели още Юрген Клоп, представен от организация ДПА.

Специалистът предложи и своята поддръжка за акцията OneLove. През предходната седмица играчите от националния отбор на Австралия стартираха своя акция, целяща също да насочи вниманието към обстановката със спазването на човешките права в Катар.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР