Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп разкри, че клубът няма да

...
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп разкри, че клубът няма да
Коментари Харесай

Ливърпул няма да пусне играчите си в националните отбори

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп разкри, че клубът няма да пусне играчите си в националните тимове, в случай че те би трябвало да бъдат 10 дни под карантина при завръщането си във Англия. Това включва бразилските национали Алисон, Фабиньо и Роберто Фирмино, както и португалският национал Диого Жота.

Бразилия и Португалия са измежду страните, които държавното управление на Англия е сложило в аления лист и при завръщането си от там хората би трябвало да са под карантина 10 дни в утвърден хотел. Бразилия и Португалия имат мачове от квалификациите за международното състезание в Катар през 2022 година

" Мисля, че всички клубове от Висшата лига имат същия проблем. Не можем да се съгласим да пуснем момчетата да отидат, а по-късно да решаваме обстановката, когато се върнат и би трябвало да са под карантина. Това просто не е допустимо. Разбирам, че потребността на другите федерации, само че това е интервал, в който не можем да създадем всеки благополучен и би трябвало да признаем, че играчите получават заплатите си от клубове. Затова те би трябвало да се техен приоритет ", разяснява Клоп.

" We have to admit players are paid by the clubs so it means we have to be first priority... placing our players in 10-day quarantine in a hotel is just not possible " manager Jurgen Klopp will pull players from international duty if they have to travel to 'Red List' countries
— Carl Markham (@carlmarkham)
Германецът удостовери, че задачата на тима е да приключи в топ 4 на шампионата и да си обезпечи присъединяване в идващото издание на Шампионската лига. Утре следва решителна борба за мърсисайдци, които одобряват Челси.

" Преди седмица нямахме шансове, в този момент още веднъж сме в битката. Предизвикателството и работата е ясна. Трябва да спечелим колкото е допустимо повече мачове. Знаем това. Не можем да вършим разлика по отношение на това против кой се изправяме, само че знаем качеството на Челси и техните цели. Другите тимове, нашите съседи, Уест Хам, Тотнъм и Лестър са измежду кандидатите за топ 4. Манчестър Юнайтед евентуално към този момент не взе участие в тази битка. Манчестър Сити е завършил с нея ", разяснява Клоп.

Liverpool move within one point of Chelsea.

On Thursday, Klopp and Tuchel meet again
— ESPN FC (@ESPNFC)
Клоп приказва и за новия образ на Челси под управлението на сънародника му Томас Тухел: " В мачовете, които изиграха до момента с Тухел, имаха триумф. Имат ясна философия, ясна концепция и разчитат на притежаване на топката. Доста е мъчно да имаше превес във владеенето на топката против Челси. Трябва да се защитаваш, да работиш доста, да си толерантен и да имаш предпочитание да се защитаваш от самото начало, тъй като те са топ тим ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР