Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп потвърди, че централният бранител Вирджил

...
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп потвърди, че централният бранител Вирджил
Коментари Харесай

Клоп потвърди за Ван Дайк и Коди Гакпо

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп удостовери, че централният защитник Вирджил ван Дайк, който получи разтежение по време на загубата от Брентфорд, ще бъде отвън игра за няколко седмици. Капитанът Джордан Хендерсън обаче е възобновен и от през днешния ден тренира на цялостни обороти. Новото попълнение Коди Гакпо пък най-вероятно ще дебютира за мърсисайдци в утрешния дуел против Уулвърхамптън от шампионата за Купата на Англия.

„ Новината за Вирджил ни изненада и бе огромен удар. Контузията не е нито краткосрочна, нито дълготрайна. Нещо по средата. Със сигурност ще пропусне няколко седмици. Такава е обстановката, само че ние имаме и други централни бранители. Хендо се завръща. От през днешния ден му е разрешено да прави всичко по време на тренировките.

Коди ще бъде включен в групата, несъмнено. Той тренира пълноценно с нас в последните два дни и почтено казано, е наслаждение да го гледаш. В момента се любува на всяка секунда. Много е натурален и знае къде се намира вратата. Той е добър на дребни пространства, обича да стреля от отдалеченост, добър дрибльор е и има отличен завършващ удар. Имало е и по-лесни моменти, в които да избереш да дойдеш в Ливърпул. Тази година не можем да подсигуряваме, че ще се класираме за Шампионската лига, само че Коди в никакъв случай и не повдигна въпроса за това. Знаеше решението.

Ако противниците минават сега доста елементарно през халфовата ни линия, това не е проблем на самата полузащита. Един тим стартира да се пази от нападателите. Ясно е по какъв начин желаеме да се отбраняваме. Сега, когато споделям, че халфовата линия не е проблем, може би хората ще стартират да упрекват нападателите. Не желая това да се случва.

Срещу Уулвърхамптън ще излезем във допустимо най-силен състав “, съобщи Клоп по време на днешната си конференция.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР