Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обясни, че клубът му едва

...
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обясни, че клубът му едва
Коментари Харесай

Клоп намекна, че няма да прави повече трансфери

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп изясни, че клубът му надали ще притегли още играчи през новия прозорец, който се отваря през днешния ден. Лидерът в Премиър лийг към този момент взе Такуми Минамино от Ред Бул (Залцбург) си връща от наем от Щутгарт бранителя Натаниел Филипс.

“Знам, че пазарът към този момент е отворен, само че надали ще бъдем толкоз ангажирани. Ще забележим какво ще се случи, само че е малко евентуално (б.р. - да сме активни)”, съобщи Клоп на днешната си среща с медиите.

Утре Ливърпул приема Шефилд Юнайтед за състезание, само че поради проблеми с контузени футболисти ще разполага единствено с 13 полеви играчи. Минамино няма да може да играе поради правилото на Футболната асоциация, че даден играч би трябвало да бъде картотекиран най-малко ден преди съответния кръг. Клоп се изрече иронично за това, само че увери, че японецът е в сметките му за идващия мач - против Евертън за Купата на Англия на 5 януари.

“Четири дни са задоволителни за възобновяване, само че пък по-късно идва нов дуел. Нямаме задоволително други възможности за всички позиции. Но пък момчетата са във форма и това ме радва”, добави немският треньор.

Клоп приказва и особено за Минамино: “Вчера той беше тук и организира лека подготовка. Засега му харесва, а и останалите играчи се отнасят извънредно добре с него. Особено Садио Мане и Наби Кейта, които са някогашни футболисти на Залцбург. Посрещнахме Такуми с отворени прегръдки и той не беше сюрпризиран. И връзката ни с него е ОК. Английският му е на ОК равнище, а немският му е в действителност добър. Искаме да работи по метода, по който играеше против нас. Не сме го купили като авариен вид за офанзивата. Минамино може да играе на няколко позиции и към момента не знам на коя ще започва. Длъжни сме да използваме качествата му. Би било хубаво, в случай че хората му дадат време”.
Takumi Minamino - His very first Klopp hug pic.twitter.com/rw5zw6rYnz
— Spion Kop (@TheKopHQ) December 31, 2019
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР