Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп даде редовния си брифинг преди

...
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп даде редовния си брифинг преди
Коментари Харесай

Клоп: Дори продавачите на Анфийлд трябва да са на топ ниво за Сити

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп даде постоянния си брифинг преди огромния двубой идната неделя против Манчестър Сити. Германецът разяснява, че тимът му го чака голям мач, който би трябвало да успее тимът му да противодейства оптимално на „ гражданите”.

Клоп за прощален път призна възхитата си към мениджъра Хосеп Гуардиола, потвърждавайки, че тимовете му постоянно остават диря във футбола, а със Сити няма разлика.

„ От спортна позиция съперничеството ни с Ман Сити става все по-голямо. Тук съм от четири години и не желая да трансформирам традициите”, стартира Клоп.

Германецът изрази и възхищението си от някогашния състезател на Ливърпул – Рахийм Стърлинг, и представянето му с екипа на „ гражданите”. „ Той постоянно е огромна заплаха и се усъвършенства непрекъснато – това е добре за Ман Сити и Англия. Тази заран видях гол, който е вкарал против Манчестър Сити, когато е играл в Ливърпул – беше хубав. Той беше огромен гений за времето си и стана приказен футболист. Не мога да кажа нищо неприятно за него. Той е проблем за нас, само че не е единственият, с който ще би трябвало да се справяме”, призна Клоп.

„ Срещу Сити не може да играеш единствено офанзивно. Ако не си задоволително самоуверен против тях, нямаш късмет. Нужно е да бъдем смели. Трябва да сътворяваме шансове, да се движим съвършено. Позиционирането ни, другите хрумвания – има доста значими неща, а най-после може мачът да приключи по сходство на миналогодишния – 0:0. Така работи футболът, а ние би трябвало да се приспособяваме към съперниците ни и да обезвреждаме мощните им страни. Ако се оправим с това, тогава можем да мислим за други неща, само че не можеш единствено да атакуваш. Очаква ни забавен мач”, призна 52-годишният немец.

Юрген Клоп удостовери, че Върджил ван Дайк и Джордан Хендерсън са подготвени за идния мач. Капитанът Хендерсън се възвърне от вирус, който го извади от мача с Генк, до момента в който Ван Дайк няма никакви проблеми, а просто не е упражнявал.

„ Не мога да почитам повече Пеп Гуардиола – невероятно е. За мен, той е най-хубавият управител в света. Където и да е отиде, има голямо въздействие върху своя тим, а това прави футболът друг и той го прави. Сега е в Ман Сити и те не са по никакъв начин неприятно. Нямам отрицателни страсти към никой треньор край тъчлинията, тъй като множеството от тях не ги познавам добре. С Пеп е разично, защото сме се срещали относително почтено, само че също така, имам голям почит към него”, призна още Клоп.

„ Трябва да изиграем най-хубавият си мач, всеки на стадиона би трябвало да е на топ-ниво. Дори продавачите на хот-дог извън от „ Анфийлд” би трябвало да са в супер кондиция”, приключи конференцията си Клоп.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР