Мениджърът на Григор Димитров Георги Стоименов заяви, че в щаба

...
Мениджърът на Григор Димитров Георги Стоименов заяви, че в щаба
Коментари Харесай

Мениджърът на Григор: Той е добре, но карантината ще наруши спортния му ритъм

Мениджърът на Григор Димитров Георги Стоименов съобщи, че в щаба на българският тенисист са пренебрегнали някои от ограниченията за битка с ковид и не са били задоволително дисциплинирани. В предаването " Тази заран " по bTV той разкри, че номер 19 в международната класация се усеща добре и към този момент няма признаци след позитивния тест за ковид.

" Доста е сензитивна тематиката. Ако някой твой непосредствен тръгне към теб да те поздравява топло, а ти да си сложиш маската и да кажеш " Не. Аз съм друг и няма да го върша ". Всеки от нас е позволил неточност. Били сме не толкоз дисциплинирани, колкото е трябвало. Ние бяхме непрестанно с хората и може би единствено 20% имат вирус. Всички хора към Григор са с отрицателни проби. Не знам какви са разпоредбите за разпространяване на този вирус. Аз прекарах много време с него и се оказа, че съм с негативен резултат ", разкри Стоименов.

Положителни резултати имат треньорът на Димитров - Кристиан Гро, физиотерапевтът му Алгис Христов, последният му противник Борна Чорич и един от треньорите на Новак Джокович. Димитров взе участие на шампионата в Белград, проведен от първата ракета на Сърбия, а по-късно се прибра в родния си град Хасково, където организира подготовка и се снима с локални деца.

" Григор е добре. Възстановява се последователно. Вчера към този момент нямаше никакви признаци от тези, които имаше преди този момент. Чувстваше се леко изнемощял, само че с времето от ден на ден се усъвършенства. Когато се прибра в Монако не се усещаше добре и му направиха цялостни проби. Той в действителност не е правил профилирани проби за COVID-19. Направил си е цялостни проби на цялото тяло и тогава се схваща, че има този вирус в себе си. Естествено, по-късно му вършат скенер на белите дробове и за наша наслада са безусловно чисти. Мисля, че Григор ще бъде добре. Всички останало при него от здравословна позиция е доста добре. Нямаме терзания. Това са здрави момчета, със здрави тела, едни от най-здравите в света, тъй че се надявам да се възвърне бързо ", сподели Стоименов и добави:

" Григор имаше температура. Когато имаме температура сме отпаднали, тъй че това усещаше в деня преди мача си. След това нямаше температура, само че беше много изнемощял. Когато влезе да играе, не се усещаше на 100%, не можеше да даде нищо от себе си, макар че се опита. Същият този ден трябваше да играе втори мач в късния следобяд, само че просто не можа да го направи и помоли уредниците да се отдръпна от шампионата, откриха му заместител. Решихме, че той би трябвало да замине незабавно за Монако, с цел да се изследва. Сутринта влезе в болничното заведение в Монако, вършиха му през целия ден проби. Всеки от нас има непрекъснати подозрения, таи го в себе си. Но не сме имали съответни подозрения. Излишно е да се мисли, че това е първата опция. Все отново, да не забравяме, че това са играчи, които играят целогодишно, не се усещат добре, постоянно имат неразположения и все пак се пробват да играят. Не сме имали такива терзания, никой от нас не си го е помислял. 3 месеца след експлоадирането на тази пандемия, сякаш това стартира да отминава като значимост за всеки от нас, за жалост ".

Турнирът в Белград беше остро подложен на критика поради неналичието на обществена отдалеченост сред почитателите по трибуните и тенисистите на корта. Надпреварата пък приключи с празненство в локална дискотека. " Излишно е да се мисли по въпроса от кое място е почнала цялата история. Говори се за всякакви празненства. Наистина неспазване на регулации, в случай че изобщо има толкоз съществени в Сърбия. Всички обичаме истории и обичаме да си ги произвеждаме. Излишно е да се разсъждава. До степен, в която няма безспорна изолираност, всичко е допустимо. Опитахме да проучваме нещата - кой, по какъв начин и от кое място може да е пристигнало, само че е сложна работа, до на никое място не води. Всеки се опитваше да ги съблюдава, само че страстта, която съпровождаше играчите, обвързвана с това, че не са се виждали 3-4 месеца... Всеки се усещаше много освободен. Може би това ги е предиздвикало да прекрачат някои граници. По отношение на хората - знаете, че стадионът беше за 4000 индивида и беше цялостен. Имаше ужасно доста последователи, които се снимаха с всеки един от тях и ги следваха на местата, на които беше разрешено. Спазваше ли се? Условно. Но явно страстта надвива над съществуващите правила в Сърбия ", сподели Стоменов.

Мениджърът на Димитров съобщи, че българският тенисист се тормози тези 2 седмици, в които би трябвало да е изолиран, да не се отразят на формата му на корта. " Той е обезпокоен. Има тежки случаи на развиване на този вирус. Това е терзание за всеки човек, който го има. Григор изкара малко повече от 3 месеца в изолираност и в идеална среда за добра спортна подготовка, за нещо, което следва. Този вирус сега почерни тези 3 месеца, тъй като насъбраното си е насъбрано и това остава, само че този двуседмичен интервал, в който той няма да може да тренира, ще му наруши спортния темп ", съобщи Стоименов.

Той разяснява и неяснотата в тенис календара за 2020 година Турнири, които носят точки за международната класация, не са проведени от март. Оптимистичната прогноза е, че конкуренциите ще се завърнат през есента. " Не може да си визиите какъв брой диспути има и какъв брой неразбираема е цялата обстановка. Нулева година няма да се получи. Със сигурност това, което се случи в Сърбия, ще повлияе на решението и минимум на ограниченията, които ще бъдат взети. За Откритото състезание на Съединени американски щати се знае, че ще бъде извършено, само че ограниченията ще бъдат напълно разнообразни от това, което познаваме. Не се знае нищо за точкуването на играчите, което е огромен въпрос за решение ", обясни Стоименов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР