Мениджърът на Евертън Шон Дайш смята, че не трябва да

...
Мениджърът на Евертън Шон Дайш смята, че не трябва да
Коментари Харесай

Дайш иска пауза през януари във Висшата лига

Мениджърът на Евертън Шон Дайш счита, че не би трябвало да има къса зимна пауза във Висшата лига, с цел да се облекчи натоварения график от мачове по празниците и да се отнеме преимуществото на по-големите клубове, които имат и доста по-широки сформира, съобщи Ройтерс.

През този уикенд няма мачове от шампионата поради срещите за ФА Къп, до момента в който всички клубове ще имат мини почивки в идващите един или два уикенда.

Евертън изигра осем мача във всички шампионати през декември, само че ще има най-много 4 след Нова година, като ще играе против Кристъл Палас в третия кръг на ФА Къп в четвъртък.

" Не виждам смисъл в това да имаме толкоз доста мачове през декември. Това не е потребно ", сподели Дайш на конференцията си.

" По-хубаво е да се махнат един или два от тези мачове през декември и да се реалокират след празниците, с цел да се разпределят. Това е по-добрият сюжет. Тогава ще има по-равнопоставени условия за тимовете. С повече мачове огромните клубове имат преимущество, тъй като имат по-големи сформира ", сигурен е той.

" Но в случай че нямаш ширина в състава като нас и имаш проблем с травми, тогава става с напрежение. Ако има няколко мача в тази пауза, тогава сезонът ще е по-балансиран ", сподели още Шон Дайш.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР