Мениджърът на Челси Томас Тухел заяви, че очаква през следващите

...
Мениджърът на Челси Томас Тухел заяви, че очаква през следващите
Коментари Харесай

Тухел коментира продажбата на Челси и спекулациите за Кристенсен и Рюдигер

Мениджърът на Челси Томас Тухел съобщи, че чака през идващите няколко седмици диалозите за продажбата на клуба да се засилват, само че самият той не е сигурен дали би трябвало да организира срещи с евентуалните нови притежатели.

Европейските първенци бяха оповестени за продажба от съветския им притежател Роман Абрамович съвсем незабавно след началото на войната в Украйна, само че по-късно английското държавно управление наложи притежатели на олигарха, с които на практика закупи надзор върху ориста на лондонския клуб. До момента няколко предприемачи от Европа и Съединени американски щати демонстрираха очевиден интерес към придобиване на акциите на Челси.

„ Не съм сигурен, че мога да ви кажа кои са хората, които са създали предложения за клуба. Моята информация е, че към този момент има четири предложения и през идващите седмици ще има по-интензивни диалози “, сподели немският управител преди съботния мач с Брентфорд.

„ Не знам дали тези хора желаят да се срещат с мен и въобще не знам дали ми е работа да се виждам с тях. Може би за мен ще бъде най-добре да вляза в тези договаряния оптимално късно “, сподели още той.

Тухел изрази задоволството си от решението на държавното управление да разреши продажбата на билети на почитателите. В момента мачове могат да посещават само тези, които имат сезонни карти, като последният подобен ще бъде този с Брентфорд.

Германецът обаче трябваше да разяснява и всички клюки към негови основни играчи, които излязоха по време на паузата за национални тимове. Според информациите Андреас Кристистесен към този момент се е договорил с Барселона за това да играе на „ Камп Ноу “ от идващия сезон. Агентът на Антонио Рюдигер също договаря с „ каталунците “, до момента в който Ромелу Лукаку прави всичко допустимо да се завърне в Интер.

„ Чух тези клюки за Андреас Кристенсен. Нямам повече информация, тъй като не съм приказвал с Андреас за това. Не можем да преговаряме с играчите. В момента не можем нито да продаваме, нито да купуваме. Усещам, че Ромелу Лукаку е доста стимулиран и мощен в тренировките. Много зает, когато играе. Той има нрав на победител и ще остане подобен. Ще продължи да бъде значим за нас. Той изигра добър мач с Мидълзбро, което беше значимо и за нас, и за него. Много съм благополучен, че договорът на Аспиликуета бе продължен. Знаех колко мачове е нужен за това. Знаете какъв брой доста разгадавам на него. Ситуацията с Рюдигер е такава, каквато е. Ръцете ни са вързани. Не можем да преговаряме с него или да му насочваме предложения. Не можем да приказваме и с неговия сътрудник. При това състояние е заслужено той да може да изслужа другите предложения. Аз обаче към момента имам вяра, че може да остане. Невъзможно е да планираме лятото и по тази причина и не го вършим. Може би в този момент това даже е някакво преимущество, тъй като тези мисли не ни разсейват “, разяснява Тухел.

Отборът на Челси заема трето място в класирането на Висшата лига с 59 точки от 28 мача.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР