Мениджърът на Челси - Томас Тухел, застана зад решението си

...
Мениджърът на Челси - Томас Тухел, застана зад решението си
Коментари Харесай

Тухел: Винете мен, не Кепа

Мениджърът на Челси - Томас Тухел, застана зад решението си да пусне вратаря Кепа Арисибалага, с цел да пази по време на дузпите в на против Ливърпул.

Цял мач на вратата на лондончани бе Едуар Менди, който се отличи с няколко страхотни спасявания. Въпреки това наставникът реши да го размени с испанския му съотборник, надявайки се, че той е по-добър при спасяването на дузпи. Идеята му обаче не сработи, като Кепа не избави нито една дузпа, а за похлупак пропусна послединя изстрел от бялата точка и по този начин подари успеха на противника.

"Играчите знаят, че сме го правили и преди. Но неточности се случват. Аз върша неточности, Еду направи неточност, поради която можеше да получим съдбоносен гол. Ако желаете да обвините някого, обвинете мен. Аз взимам решенията и не го върша, с цел да бъда воин. Имах своите аргументи и се пробвах да ги обясня. Не върша сходна промяна за пръв път. Днес трябваше да осъществим 11 дузпи, с цел да определим победител. Ако би трябвало да обвините някого, обвинете мен, няма проблем ", съобщи Тухел.

"Кепа се усеща зле и ние му съчувстваме, само че не го виним за загубата. Взех решението да го пусна, както направих на предходния край, тъй като той тренира доста старателно и играчите ми знаят какъв брой е добър. Той просто има повече време да тренира дузпи спрямо Еду, който играе повече. Всички знаят какъв брой добър е Кепа и какъв брой е мъчно да му отбележиш дузпа. За страдание през днешния ден не съумя да избави нито един удар, само че и противникът извърши брилятно своите изстрели. Накрая бе доста тъжно, че тъкмо той пропусна последната дузпа, само че не мога да го обвинявам за нищо ", добави германецът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР