Мениджърът на Челси Томас Тухел призна, че в тима е

...
Мениджърът на Челси Томас Тухел призна, че в тима е
Коментари Харесай

Тухел: Налице е несигурност, но не е ли така винаги за един мениджър

Мениджърът на Челси Томас Тухел призна, че в отбора е налице някаква неустановеност, откакто стана ясно, че притежателят Роман Абрамович продава клуба. Ето какво показа наставникът на постоянната си конференция преди дуела против Бърнли в събота.

Как футболистите одобряват новината за идната продажба?

След последния мач Петър Чех (б.р. - консултант по техническите въпроси в клуба) ни осведоми в резюме за нещата. Той изясни обстановката, само че не чухме нещо кой знае какво повече от това, за което към този момент имахме информация. Трябва да живеем в това състояние. Няма смисъл да се тормозим кой знае какъв брой, тъй като нямаме кой знае какво въздействие върху протичащото се… дори никакво въздействие. От нас се желае да се фокусираме върху футбола. На срещата не бяха единствено играчите, а и целият щаб. Стараем се да създадем атмосфера, в която всеки би трябвало да се усеща добре, с цел да може да извършва ежедневните си задания. Разбира се, че е налице една неустановеност, а и въпреки всичко бяхме 100 индивида в залата. Всеки от тях усеща нещата по друг метод: някои ще се изплашат, други ще се ентусиазират, трети ще се натъжат. Важно е всички дружно да се съсредоточим върху това, което обичаме най-вече - футбола, с цел да можем да се представяме по най-хубавия метод. Радва ме това, че към този момент на два пъти подходихме по този метод - против Ливърпул и Лутън. В тези мачове бяхме съсредоточени и се представихме добре.

За бъдещето на Марина Грановска (б.р. - шеф на Челси) и канала на връзка

Няма да разясня никакви спекулации. Комуникацията ми с Петър и Марина е отлични още от първия ден. В момента тя е болна, другояче щеше да е тук и да ни даде повече информация. Надявам се да продължим непосредствено да си приказваме и отсега нататък, и то със същия човек. Ако пък ли не, ще би трябвало да се приспособяваме към смяната.

Относно бъдещето си

Много пъти съм казвал, че обичам да работя във Висшата лига. Обичам да съм тук и да изпитвам страстите от традицията в любовта към спорта като цяло и футбола в частност. Това е необикновено място. За мен Челси е съвършеното място. Обичам всичко, обвързвано с клуба. Надявам се нещата да продължат по този начин. Налице е някаква неустановеност, само че то не е ли по този начин от самото начало за един управител? Свикнал съм да пребивавам по този начин. Разбира се, че измеренията са разнообразни и това е в действителност нещо съществено, в случай че би трябвало да съм почтен. Но съм надъхан положително и се надявам всичко да завърши добре.

Трансферните проекти за лятото

В момента изчакваме. Казано почтено, по тази тематика не сме водили никакви диалози - нито с Марина, нито с Петър. Просто е прекомерно рано. Винаги има някакви хрумвания по тематиката, само че вниманието ни беше ориентирано към събитията от последните седмици. Трябва непрекъснато да се подобряваме, в случай че желаеме да реализираме допустимо най-вече триумфи в другите шампионати и да демонстрираме най-хубавото. В момента се намираме в добра позиция. Усещам по какъв начин тимът ни израства и става все по-силен и по-силен. В това отношение нямам терзания до лятото. Остава ни доста време до тогава.

Новини към тима

Няма нови контузени. Трябва единствено да приказвам още малко с кондиционните треньори и доктори. Вчера Аспиликуета не тренира и по тази причина мисля, че в този момент ще му е прекомерно рано да се завърне в игра. Хаким Зиеш се включи в заниманието и изглеждаше добре. Да се надяваме, че той ще може да се завърне. Няма проблем с Рийс Джеймс.

За Рубен Лофтъс-Чийк, който против Лутън игра като централен бранител

Това не е първият случай, в който поради избрана обстановка някой футболист ще работи на нова за себе си позиция. Рубен се оправи доста добре като централен защитник от тримата. Започна страхливо, само че с времето сподели най-хубавото и ни оказа помощ. Преди самата среща бяхме откровени, че на някои момчета ще им се наложи да играят на постове, които не избират - Калъм Хъдсън-Одой като флангови бранител и Рубен. Нуждаем се от тях. И то тъкмо в този момент. Сега е моментът те да поемат отговорност и да блеснат. Това беше моментът да покажеш екипен дух и да дадеш всичко от себе си на непозната за тебе позиция на терена. И те се оправиха! Демонстрирахме темперамент и това най-много ме радва.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР