Мениджърът на Челси Томас Тухел обясни решението си да замени

...
Мениджърът на Челси Томас Тухел обясни решението си да замени
Коментари Харесай

Тухел обясни за вратарската смяна в последната минута

Мениджърът на Челси Томас Тухел изясни решението си да размени титулярния пазач Еди Менди с Кепа Арисабалага минута преди края на продълженията във финала за Суперкупата против Виляреал нощес.

Германският експерт разкри, че това е плануван ход, за който и двамата вратари са били осведомени още преди мача.

Кепа размени Менди в 119-ата минута, а това се оказа решителен ход за „ сините”, които победиха и взеха Суперкупата на Европа, откакто Арисабалага избави две дузпи.

Това не е първият път, в който Тухел сменя двамата си вратари при осъществявания на дузпи. Същото се случи и в мача за ФА Къп против Барнзли през февруари.

“Това не беше нещо непринудено. Говорихме го с вратарите още когато дойдохме тук и изиграхме първия си мач за Купата против Барнзли. Имахме статистика, бяхме готови и знаехме, че Кепа има най-хубавият % избавени дузпи. Нашият анализатор и треньорите на вратарите ми демонстрираха данните, говорихме с играчите, че това може да се случи в елиминационни мачове, и от този момент те са наясно”, показа Тухел.

„ Страхотно е по какъв начин Еди приема това. Проведохме този диалог още преди мача с Барнзли и от този момент те знаят. Ние вършим това, което е добре за отбора. Беше належащо да го създадем и се веселя, че всичко сработи. Има доказателства, че Кепа е по-добър при дузпите. Тези момчета са отборни играчи. Доволен съм от Кепа, както и от Еди”, сподели още наставникът на Челси.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР