Мениджърът на Челси Антонио Конте ще бъде уволнен до края

...
Мениджърът на Челси Антонио Конте ще бъде уволнен до края
Коментари Харесай

Конте аут от "Челси" до края на седмицата?

Мениджърът на " Челси " Антонио Конте ще бъде уволнен до края на седмицата. Такива са смелите прогнози на британските медии.

Конте е в недружелюбност, откакто през вчерашния ден (5 февруари) първенците изгубиха с 1:4 от " Уотфорд ". В предния мач пък позволиха проваляне от " Борнемут " с 0:3.

Прогнозите за скорошно уволняване на Конте се споделят и от букмейкърите на Острова. Те одобряват залози за този ход на притежателя Роман Абрамович при много невисок коефициент - сред 1,20 и 1,40.

Италианският експерт пое " сините " от Лондон през 2016 година, откакто напусна поста на народен селекционер в родината си. Още в първия сезон той изведе отбора до купа.

Настоящата форма на " Челси " обаче не радва почитателите и шефовете. Тимът е на четвърта позиция в класирането, като изостава на 19 точки от водача " Манчестър Сити ". " Сините " нямат победа в шампионата в последните си 4 срещи (2 равенства и 2 загуби).

Традицията в клуба също поверява мениджърите, извели " Челси " до купа, да бъдат уволнявани през идващия сезон. Това се случи с Карло Анчелоти (спечелил шампионата през 2010 година и уволнен през 2011 г.), Роберто ди Матео (спечелил купа през 2012 година и уволнен следващата) и Жозе Моуриньо (титла през 2015 година, уволнен 2016 г.).

Самият Конте съобщи след загубата от " Уотфорд ", че не е обезпокоен за поста си. Договорът му е в действие до 30 юни 2019 година, като той отхвърли да подпише клаузата за продължение през лятото.

Статистиката сочи, че италианецът е водил " Челси " в 88 мача, има 60 победи, 16 загуби и 12 равенства.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР