Мениджърът на Брайтън Роберто Де Дзерби, който се радва на

...
Мениджърът на Брайтън Роберто Де Дзерби, който се радва на
Коментари Харесай

Де Дзерби: Пропилях си кариерата на футболист

Мениджърът на Брайтън Роберто Де Дзерби, който се радва на сполучливо начало на престоя си в тима, описа за решението си да се впусне в треньорството, както и за избора си да поеме “чайките ”.

“Реших да стана треньор, откакто осъзнах, че съм пропилял кариерата си като футболист. Мисля, че за 14 години като състезател съм се забавлявал единствено в две-три от тях. Когато се захванах с треньорството, това беше като втори живот за мен, като знаех грешките, които бях позволил. Харесва ми да управлявам футболисти, които наподобяват сложни. Бях същият като състезател и помня, че бях по-ефективен, когато имах треньори, които знаеха по какъв начин да се оправят с мен. Похвалите от Пеп Гуардиола? Треньор съм от 10 години и реализирам положителни резултати, тъй че отвред получавам похвали. Не желая нищо да трансформирам. Правя това, което мога - да оставя моята проследявам в тима. Мисля, че го реализирах тук, само че играчите са тези, които заслужават похвалите. Искам да се развличам и да върша нещата по моя метод. " В Шахтьор (Донецк) не съумях да си довърша работата във футболно отношение, само че на човешко равнище бях учуден. Не знаех нищо за войните и какво значи да избягаш от страната си за един ден. Човек приема това, тъй като е задължен да го направи, само че не можеш да схванеш дали това е истина, или призрачен сън. Гледайки го по малкия екран, знаеш, че това е истина. Мисля, че шансът ти се връща, в случай че се държиш добре в живота. Нещата не се получиха добре в Украйна, само че се държах добре и получих толкоз значимо и влиятелно позвъняване от Брайтън. Приех по две аргументи: първо, изследвах тима и го харесах, макар че беше малко надалеч от моите хрумвания, и второ, първата ми среща с президента и спортния шеф в Лондон продължи пет часа, което ме накара да схвана доста неща.Подхождам си най-вече точно с този състав на Брайтън, с който съм в максимален синхрон. Какво ме впечатли най-вече в клуба? Няма огромна неразбория и ми дадоха свободата да работя по метода, по който желая и от който нуждая се. Заедно с асистентите ми Андреа Малдера и Марсело Кинто изгледахме по четири-пет мача на Брайтън преди да дойдем. Изброихме преимуществата и минусите, след което взехме решението. Преди да дойде, Висшата лига не беше привлекателна за мен, само че когато пристигнах, това беше обич от пръв взор. Имам шанс да бъда в толкоз мощен отбор в Премиър лийг. За благополучие, смених треньор, който беше приключил чудесна работа. С времето трансформирах всичко, само че тимът знаеше по какъв начин да продължи с работата си на терена.

Истинската загадка са опитните играчи, с които разполагаме тук. За мен Люис Дънк е измежду най-хубавите централни бранители в света. Паскал Грос, Джоел Велтман, Адам Уебстър, Адам Лалана, Соли Марч, Джейсън Стийл. Брайтън не трябва да се тормози, когато си потегли, а когато тези играчи изоставен или се отдръпват. Обичам града, макар че е излизам доста. Бих желал да подобря моя британски език. Това, което учиш в Италия, е изцяло друго от това, което заварваш тук, което ми се отразява. Имам преводач, тъй че играчите ме схващат на терена, само че към момента нямам взаимоотношенията, които бих желал поради езиковата преграда. Бих се радвал да прегледам града, само че нямам никакво време ”, съобщи Де Дзерби в изявление за “Гадзета дело спорт ”.

В  не съумях да си довърша работата във футболно отношение, само че на човешко равнище бях учуден. Не знаех нищо за войните и какво значи да избягаш от страната си за един ден. Човек приема това, тъй като е задължен да го направи, само че не можеш да схванеш дали това е истина, или призрачен сън. Гледайки го по малкия екран, знаеш, че това е истина. Мисля, че шансът ти се връща, в случай че се държиш добре в живота. Нещата не се получиха добре в , само че се държах добре и получих толкоз значимо и влиятелно позвъняване от . Приех по две аргументи: първо, изследвах тима и го харесах, макар че беше малко надалеч от моите хрумвания, и второ, първата ми среща с президента и спортния шеф в Лондон продължи пет часа, което ме накара да схвана доста неща.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР