Мениджърът на Арсенал Микел Артета се оплака липсата на агресия

...
Мениджърът на Арсенал Микел Артета се оплака липсата на агресия
Коментари Харесай

Артета: Много съм разочарован, не трябваше да губим

Мениджърът на Арсенал Микел Артета се оплака неналичието на експанзия от страна на неговите футболисти при провалянето от Порто с 0:1 в Шампионската лига, само че добави, че би било " грубо " да се съди за завръщането им в директните елиминации на шампионата по гол, който реши изхода на мача.

" Драконите " стигнаха до триумфа с красиво попадение надълбоко в спомагателното време, пристигнало след удар от отдалеченост на Галено, който направи беззащитен вратаря Давид Рая.

Така очакванията на " артилеристите " да стигнат до четвъртфиналите за първи път от 14 години понижиха преди реванша на " Емирейтс " на 12 март.

" Много съм отчаян от метода, по който загубихме мача в края. Не успяхме да се оправим с тази обстановка задоволително добре. В Шампионската лига това постоянно се санкционира. Ако не можехме да спечелим срещата, не трябваше да я губим ", сподели Артета.

" Наистина доминирахме в мача, само че ни липсваше гол, изключително през първото полувреме. Трябва да имаме доста повече експанзия, би трябвало да играем напред и да генерираме доста повече опасност за отбраната на противника. Ще се поучим от това. Сега е ясно, че това е единствено полувремето. Ако желаеме да сме на четвъртфиналите, би трябвало да победим Порто и това ще бъде нашата цел в реванша ", добави мениджърът на " артилеристите ".

" Мисля, че е малко грубо да се съди за представянето на отбора от гола в края. Но е правилно, че това оказа огромно въздействие върху резултата. Много други неща, които направиха за първи път тук футболистите, бяха доста положителни ", разяснява Артета.

Той разкритикува и съдията Сердар Гьозюбююк, който отсъди 36 фаула, най-вече в мач от Шампионската лига този сезон, и постоянно прекарваше време, говорейки с играчите в наказателното поле.

" От общоприетите положения също път, когато докоснахме някого, се отсъждаше фаул, преди даже да ритнем топката. Но ние ще се научим и ще се оправим по-добре ", добави испанецът.
 Порто победи Арсенал с 1:0 в мач от осминафинал на Шампионска лига
Кошмар за Арсенал! Порто попари " топчиите " в края

Болезнена загуба за " топчиите "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР