Мениджърът на Арсенал Микел Артета призова своя отбор да прегърне

...
Мениджърът на Арсенал Микел Артета призова своя отбор да прегърне
Коментари Харесай

Артета със силни думи по адрес на Гуардиола

Мениджърът на Арсенал Микел Артета прикани своя тим да прегърне шанса за офанзива на първата купа за клуба във Висшата лига от 2004 година насам, написа организация Ройтерс.

" Артилеристите " са отпред в класирането на Висшата лига, а шампионатът се възобновява с мачовете по Коледа, като Арсенал приема градския противник Уест Хям на 26 декември.

" Това не е просто чувство, а обстоятелствата и статистиката поддържат това, че тимът справедливо печели мачовете си ", сподели Артета пред Джейми Карагър в предаване на Скай Спортс.

" Искам тимът да играе по избран метод и колкото по-последователни сме в това отношение, толкоз повече ще спечелим. За страдание във футбола можете да стреляте 30 пъти и да допуснете един удар и да загубите с 0:1. Но мисля, че в дълготраен проект сме на прав път, само че в това време сме наясно какво следва през втората част на сезона и би трябвало да сме подготвени за него.

" Има неспокойствие и би трябвало да прегърнем опцията, която имаме пред себе си, само че осъзнаваме, че би трябвало да подобрим някои неща ", сподели още Артета.

40-годишният експерт разчиташе на стеснен брой титуляри през есента, само че натовареният график с идни мачове ще го накара да прави повече ротации.

" Ще играем на всеки три дни и ни трябват повече играчи, с цел да реализираме задачите си ", сподели Артета.

Испанецът се възхищава на Пеп Гуардиола, на който беше асистент в Манчестър Сити.

" Той беше моят кумир ", сподели Артета, който срещна Гуардиола, още когато е на 15 години. " Той беше този, на който желаех да имитирам ", сподели още той.
 Арсенал удвоява заплатата на Мартинели против нов контракт
Арсенал удвоява заплатата на Мартинели против нов контракт

" Топчиите " с значима задача
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР