Мениджърът на Арсенал Микел Артета призна, че все още го

...
Мениджърът на Арсенал Микел Артета призна, че все още го
Коментари Харесай

Артета призна, че все още го боли, че Арсенал не успя да се класира за ШЛ

Мениджърът на Арсенал Микел Артета призна, че към момента го боли за пропусната опция тимът да се класира за присъединяване в Шампионската лига. Арсенал победи Евертън с 5:1 в последния кръг на Висшата лига в Англия и приключи на пето място в класирането.

„ Направихме каквото можем. Нуждаехме се от знамение, само че сезонът не лъже. Но в този момент не мога да върша разбор, тъй като към момента ме боли за пропусната опция “, съобщи Артета.

„ Много съм отчаян. Създадохме упования и в този момент виновността от неизпълнената цел е мъчителна. Но равнището ни не бе задоволително високо и знаем, че би трябвало подобрим още клуба “, сподели още мениджърът на Арсенал.

По времето на Арсен Венгер, тимът взе участие в Шампионската лига в 19 следващи сезона. От 2017 година обаче отборът не се е класирал за най-престижния европейски клубен шампионат по футбол.

„ Не съм изключително задоволен от класирането за втория по мощ шампионат на Стария континент. Загубихме нещо, което трябваше да реализираме и към момента не боли. Все отново почитателите имат аргументи да са положителни. Атмосферата, която създадохме, е видна, както и капацитетът на състезателите “, добави Микел Артета.

Arsenal boss Mikel Arteta admits it is 'painful' to miss out on Champions League qualification, despite finishing the season with a 5-1 victory over Everton.
— Sky Sports Premier League (@SkySportsPL)
Мениджърът на Евертън Франк Лампард съобщи, че дуелът с Арсенал е бил много сложен.

„ Опитахме се да се концентрираме, само че беше мъчно. Арсенал преследваше по-голяма цел. Благодарен и благополучен съм, че отборът остана в елита. Мисля, че методът, по който играхме през последния месец против огромните тимове беше превъзходен. Ще се опитаме да подобрим представянето си през идващия сезон “, сподели Лампард.

„ Хубавото е, че ще имаме време за разбор и отмора. Но несъмнено имаме доста неща, които да подобрим “, приключи Франк Лампард.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР