Мениджърът на Арсенал Микел Артета иска тимът му да се

...
Мениджърът на Арсенал Микел Артета иска тимът му да се
Коментари Харесай

Артета: Направихме много, но не достатъчно

Мениджърът на Арсенал Микел Артета желае отборът му да се усъвършенства още през идващия сезон, заяви ДПА. " Артилеристите " приключиха сезона на второ място, като победиха Уулвърхямпът безапелационно с 5:0 в последния кръг.

Арсенал беше на върха във Висшата лига в продължение на 248 дни преди на направи серия, в която реализира единствено две победи от осем мача.

Отборът обаче съумя да се класира за Шампионската лига за първи път от 2017 година насам и Артета е удовлетворен, че отборът е извършил една от главните си цели.

" Искахме да върнем тима в Шампионската лига, това бе главната ни цел ", сподели испанецът.

" Започна шампионата и след всеки мач имахме възприятието, че се движим в вярна посока и силата и духът бяха в действителност положителни. Имахме и религия ", добави Артета.

" Не чакахме да приключим на мястото, на което сме. Мисля, че това е третото най-хубаво достижение като победи в историята на клуба ", похвали се треньорът.

" Направихме доста, не към момента незадоволително да спечелим. Разбираме какво е равнището. Ако желаеме да се борим за купата, би трябвало да сме доста по-добри през идващия сезон ", има вяра той.

" Ще бъде предизвикателство, само че ще имаме благоприятни условия и главното е да бъдем непрекъснати и по-добри. Това може да желаеме от всеки ", сподели още Артета.

Габриел Жезус вкара 11 гола в дебютния си сезон за тима и е разчувствуван от посоката, в която върти Арсенал.

" Беше добре. За жал не спечелихме трофей, каквото бе задачата ни, само че мисля, че направихме добър сезон, доста добър даже. Изградихме добър състав, почитателите са зад нас и ни оказват помощ доста ", сподели нападателят пред клубния уебсайт.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР