Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер се обвинява за проблемите от

...
Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер се обвинява за проблемите от
Коментари Харесай

Аз съм виновен, че не влязохме в Шампионската лига, смята Венгер

Мениджърът на " Арсенал " Арсен Венгер се упреква за проблемите от предишния сезон, като счита че той е повода " артилеристите " да не попаднат в Шампионската лига за пръв път, откогато той пое клуба през 1996 година В изявление за BeIN Sport французинът разкри, че е основал напрежение в съблекалнята.

" Отчитам като неточност обстоятелството, че до последно не се знаеше дали оставам. Това сътвори напрежение и неустановеност в съблекалнята, някои играчи пристигнаха да ме питат какво се случва. Това повлия в края на сезона, когато направихме серия от неприятни резултати, поради което не влязохме в Шампионската лига ", разяснява Венгер.

Той счита, че към момента има какво да даде на клуба си и има няколко години в специалността, преди да се откаже. Французинът, който към този момент е на 67 години, има вяра, че и физически се усеща добре, което му разрешава да работи на най-високо равнище.

 Феновете не престават да имат вяра на Венгер след 21 години отпред.
© Reuters

Феновете не престават да имат вяра на Венгер след 21 години отпред.

Според Венгер не може да се вършат съпоставения на обстановката на Алексис Санчес на " Емиратс " и тази сред Диего Коста и " Челси ". Бразилският нападател не е необходим на " Стамфорд бридж ", само че и не може да си тръгне от клуба.

" Ние желаеме Санчес да бъде с нас, да бъде състезател на " Арсенал " и аз го оценявам доста високо. Не съм сигурен дали " Челси " желаят Диего Коста, само че и не е моя работа да го разясня. Аз се веселя, че нашите играчи, към които има интерес не подават молба за трансфер, както се случва в другите клубове. Това приказва добре за " Арсенал ", разяснява Венгер.

Той взе отношение и по прехвърлянето на Неймар от " Барселона " в ПСЖ, който счупи международния връх за най-скъп футболист.

" Това донесе голямо неспокойствие на хората в Париж, прелестно е за тях, само че и много депресиращо за " Барселона ", тъй като клуб от техния сан изгуби значим състезател. Гледах Неймар на международното състезание в Бразилия и още тогава видях, че е свръхестествен – не се пречупва по напрежение, има гений и харизма да бъде на международния връх ", разяснява мениджърът на " арилеристите ".

Накрая той поддържа концепцията трансферният прозорец във Висшата лига да се затваря по-рано. Плановете са пазарът да се затваря към 15 август, когато обичайно стартира сезонът на Острова.

Статистиката за последните пет години демонстрира, че клубовете във Висшата лига са много дейни в края на трансферния прозорец. Близо 24% от покупките за нови футболисти са направени след 15 август, а 12% са осъществени в последния ден преди затварянето на прозореца (31 август).

" Това не е неприятна концепция, в случай че се вкара, аз ще я приема, не е проблем. Сега е малко необичайно, тъй като в границите на няколко дни можеш да играеш против еднакъв футболист, който е бил в два разнообразни тима ", добави Венгер.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР