Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер даде дълго интервю след последния

...
Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер даде дълго интервю след последния
Коментари Харесай

Венгер: Оставам във футбола, защото това не се лекува

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер даде дълго изявление след последния си мач отпред на лондонския исполин. При триумфа с 1:0 на открито против Хъдърсфийлд 68-годишният французин разгласи твърдо, че ще продължи да работи във футболните среди, въпреки че не посочи дали остава в треньорския поминък.

Успехът на „ Кърклийс” беляза края на 22-годишния престой на Венгер при „ топчиите”.

„ Разбира се, че ще има страсти след 1235 мача отпред на един и същи клуб. За да се насладим на мотива, трябваше да победим – да спечелвам футболни мачове ме прави благополучен – и момчетата го реализираха. Стана прекрасен ден за всички, тъй като и Хъдърсфийлд остана в елита”, разяснява Венгер.

„ Дали усещам облекчение? Не, в действителност съм печален. В даден миг това трябваше да стигне до своя край, искам всичко най-хубаво, почитателите бяха страхотни и желая за в бъдеще клубът да се радва на триумфи.”

„ Ще ми бъде мъчно да се настроя (за живот без Арсенал – б.р.), само че ще би трябвало да се оправя. Искам единствено най-хубавото за тази група от играчи и за треньорския щаб, който ще ги поеме. Преди всичко си оставам почитател на Арсенал.”

„ Вярвам, че съм оказал своето въздействие върху клуба като цялост, тъй като той се намира в мощна позиция, има нов стадион, нова подготвителна база и нови играчи. Ако съдим по резултатите, спечелихме три шампионски трофеи на Англия, имахме серия от 49 мача без загуба и съм доста горделив от 7-те Купи на Футболната асоциация.”

„ Предвиждам ярко бъдеще за моя правоприемник, тъй като отборът показва положително държание и качество. Има потребност от някои попълнения, а в случай че те стана факт, Арсенал ще се бори за купата във Висшата лига.”

„ Със сигурност оставам във футбола. Дали ще е като управител или не… Аз съм привързан, а това не се лекува.”

В 22-ата минута целият стадион на Хъдърсфийлд награди Венгер с овации, а той призна, че не е очаквал сходен ход. „ Нямах концепция, че ще има нещо такова, почитателите тук са фантастични. Усещам специфична връзка тук, тъй като Хърбърт Чапман пристигна от този клуб в Арсенал, а сигурно е нашият най-успешен управител. Затова аплодисментите бяха специфични за мен”, приключи Венгер.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР